keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Lisää suosikkeja

Jatketaanpa suosikkiruokien listaamista. Tässä tällä kertaa Kanelibasilikan miesosapuolen lista. Valinta oli vaikea ja monia yhtä hyviä jäi listan ulkopuolelle. Kaikki valitut ovat mielestäni herkullisia ja monet ovat olleet jollain tavalla positiivisesti yllättäviä tai muuten vain ruuanlaiton kannalta mielenkiintoisia.

Tomaatti-mozzarellasalaatti uunissa
Yleensä kylmänä syötävä salaatti toimii mainiosti myös lämpimänä! Vaikeinta on saada salaatti nopeasti uunista lautasille, ettei se ehdi jäähtyä.

Kesäkeitto
Vanha kouluajan inhokki onkin erinomaisen hyvää, kun se valmistetaan oikein ja hyvistä raaka-aineista. Miksi se laitosversio on niin onnetonta?

Vihreä pesto
Itse tehtynä hakkaa valmiit mennen tullen. Sopii moneen paikkaan, mm. pastan kanssa ja lohen päälle.

Kaalipata
Aina silloin tällöin täytyy palata tämän mössön äärelle :)

Narsku korma
On mahtavaa, kun intialaista ruokaa tehdessä pääsee oikein riehumaan mausteiden kanssa!

Blinit
Ehdoton talven perinne mädin, sipulin ja smetanan kanssa. Jos joskus arki-iltana ei jaksa puuhata blinejä, voi käyttää myös paahtoleipää.

Rieska
Tätä on pakko tehdä itse, kun Helsingistä ei hyvää rieskaa näytä löytyvän.

Parsaa ja hollandaise-kastiketta
Itse tekemällä hollandaisesta saa oivallisen kuohkeaa.

Tom kha kung
Pehmeä ja maukas kookospohjainen keitto, joka sopii thai-aterian alkuun. Tulisempi vaihtoehto olisi tom yam kung. Keiton jälkeen voi jatkaa vaikkapa phad thailla tai vihreällä currylla.

Sahrami-jokirapurisotto
Risotot ovat meillä suosittuja ja tämä on mielestäni yksi parhaista.

Kardemummainen puolukkarahka
Puolukan ja kardemumman yhdistelmä yksinkertaisesti toimii! Sama kombinaatio sopii myös piirakkaan.


Syksy tuli, kohta talvikin. Parvekesadon viimeisenä kerättiin chilit, joiden lajike on jo unohtunut, mutta jotka ovat osoittautuneet potkultaan oikein sopiviksi - eivät siis ole liian vahvoja mutta eivät heppoisiakaan. Chilit on kuivattu odottamaan käyttöä mm. talven tomaattikeitoissa sekä thaimaalaisissa ja intialaisissa ruuissa. Parvekepalsta riittää kooltaan hyvin omavaraisuuteen chilin osalta ainakin meidän perheessämme.

0 kommenttia: