Kardemummainen puolukkarahka


Itsenäisyyspäivän viettomme jäi pitkälti noutoruuan varaan, mutta illalla piti silti valmistaa jotain perin suomalaista. Puolukat ovat todella hyviä ja yllättäen täysin hatusta vedetty kokeilu, joka yhdisti puolukat kardemummaan, toimi erittäin hyvin. Perinteisestä jälkiruuasta tuli hetkessä suorastaan juhlava.

Noutoruokaan turvauduimme, koska eilen perheessämme juhlittiin kuusikymppisiä erittäin iloisessa ja loppua kohden suorastaan riehakkaissa tunnelmissa. Juhliminen vaatii veronsa, niin mukavaa kuin se onkin.

250g rahkaa
1,5dl kevyt vispikermaa
5dl puolukoita
1dl sokeria
½-1tl jauhettua kardemummaa

Lämmitä ensin jäiset puolukat mikrossa, jotta ne on helpompi survoa siivilän läpi. Me pidämme siitä, että rahka on silkkisen pehmeää ja siksi halusimme jättää kuoret sivuun. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen maitorahka. Lisää joukkoon survottu puolukkasose sekä sokeri ja kardemumma.

Kommentit

Pisarat sanoi…
Aivan ihana kukkakimppu !
Kanelibasilika sanoi…
Kiitos. Saimme sen juhlien buffeepöydästä mukaamme, kun juhlasankarilla oli kukkia jo omasta takaa niin paljon. Meillä pidetään muutenkin kovasti leikkokukista.