Narsku korma


Tässä vaiheessa joulunpyhiä saattavat perinteiset jouluruuat jo hieman kyllästyttää, jos niitä on saanut syödä marraskuun pikkujouluista lähtien. Mukavaa vastapainoa antaa esimerkiksi intialainen ruoka, jonka makumaailma on kovin erilainen. Vai onko sittenkään? Intialaisen ruuan mausteina käytetään usein kanelia, kardemummaa, neilikkaa yms. mausteita, jotka meillä Suomessa voidaan hyvinkin yhdistää joulun aikaan.

Oli miten oli, tänään meillä iski houkutus korma-kastikkeeseen. Korma on miellyttävän pehmeä kastike, jonka kanssa voi tarjota vaikkapa paneer-juustoa, papuja, kasviksia, kanaa tai miksei katkarapujakin. Tällä kertaa päätimme tehdä paneer kormaa, tosin käyttäen tavallisen paneer- tai kotijuuston sijasta leipäjuustoa, jota myös narskujuustoksi meillä kutsutaan.

Ainekset (n. 3 annosta):
200 g leipäjuustoa (tai paneer-juustoa tai kotijuustoa)
1 sipuli
pari valkosipulinkynttä
200 g paseerattua tomaattia
3/4 purkkia kookosmaitoa
1 dl maustamatonta paksua jugurttia
2 tl kokonaista jeeraa
2:n kardemumman siemenkodan siemenet
1 tl jauhettua korianteria
1-2 tl garam masalaa
1-2 tl raakaruokosokeria
0,5 tl kurkumaa
chilijauhetta
suolaa
öljyä
(koristeluun tuoretta korianteria ja cashew-pähkinöitä)

Avaa kardemumman siemenkodat ja irrota mustat siemenet. Murskaa kardemumman- ja jeeransiemenet morttelissa. Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja paista mausteseosta hetken ajan. Lisää pieneksi silputtu sipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä pari minuuttia. Lisää kookosmaito ja paseerattu tomaatti ja sekoita. Lisää myös korianteri, kurkuma, sokeri ja chilijauhetta maun mukaan. Lisää mausteita vähitellen maistellen kunnes löydät mukavan tasapainon.

Anna kastikkeen muhia ja sakeutua kannen alla. Lisää jugurtti, sekoita ja tarkista maku. Lisää myös kuutioitu juusto. Tarjoa basmati-riisin kanssa. Koristele silputulla tuoreella korianterilla ja murskatuilla cashew-pähkinöillä. Lisukkeena voi tarjota vaikkapa tomaattiraitaa.

Kommentit