tiistai 19. helmikuuta 2013

Pinaatti-vuohenjuustolasagne

Sain tämän ruuan ohjeen vinkkinä tyttären päivähoitokaverilta. Tämä on ruoka, joka on suhteellisen simppeli tehdä, kypsyy itsekseen uunissa ja lisäksi maistuu taivaallisen hyvältä. Tyttäremme rakastaa sekä pinaattia että vuohenjuustoa, joten siinäkin mielessä meidän perheellemme sopiva ohje. Vuohenjuusto tuo juuri sopivasti makua ja mehevyyttä tähän ruokaan.


lasagnelevyjä
200 g vuohenjuustoa.

Kastikke:
50 g voita
1 sipuli,
2 valkosipulinkynttä
2,5 rkl vehnäjauhoja
5dl maitoa
2,5 dl kermaa
1 kasvisliemikuutio
mustapippuria
valkopippuria
oreganoa
150 g pakastepinaattia
1dl juustoraastetta

Ensin valmistetaan kastike; kuullotetaan sipuli voissa, lisätaan jauhot, kypsennetään vähän. Sitten maidot, kermat ja kasvisliemikuutio. Kiehauta kunnes kastike sakenee. Lisää tässä kohtaa sulatettu pinaatti sekä oregano.Anna poreilla miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia.

Kokoa näin:
Ensin lasagnelevyjä, sitten kastiketta, vuohenjuustoviipaleita, niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Lopuksi pinnalle kastiketta, vuohenjuustoa ja juustoraastetta.
Paista 175 asteeessa noin tunti.

Ainesten kanssa ei tarvitse olla millintarkka: jos tykkää sipulista, sitä voi laittaa ronskimmin jne.

Lasagne on parhaillaan seuraavana päivänä, mutta toimii myös uunituoreena, jos malttaa antaa sen vetäytyä hetken.

0 kommenttia: