perjantai 29. toukokuuta 2009

Tomaatti-mozzarellasalaatti uunissa

Kotimaisten tomaattien hinta on taas kukkarolle sopivaa. Laatukin alkaa olla sellainen, että on aika tehdä iltapalaa, jonka päätähtenä toimii tomaatti. Tässä ruuassa olennaista on myös hyvälaatuinen mozzarella-juusto. Aurinkoiset kelit ovat saaneet oman parvekkeen basilikat kasvamaan sitä vauhtia, että nyt täytyy alkaa käyttää niitä ennen kuin koko parveke on vallattu. Kokeilimme sekä perusbasilikaa että thaibasilikaa ja ensiksi mainittu osoittautui toimivammaksi.


tomaattia
mozzarella-juustoa
basilikaa
pinjansiemeniä
oliiviöljyä
balsamicoa
kevätsipulin varsia

Leikkaa tomaatti ja mozzarella reiluiksi siivuiksi. Nypi basilikasta kokonaisia isoja lehtiä. Ota esiin sopiva uunivuoka, johon asettelet tomaatin ja mozzarellan siivuja sekä basilikan lehtiä vuorotellen jonoksi. Ripottele jonojen päälle pinjansiemeniä. Lopuksi lorauta päälle oliiviöljyä ja balsamicoa sekä silputtuja sipulin varsia.

Paista uunissa ylätasolla 200 asteessa sen aikaa, että juusto on sulanut. Tarjoa tämä herkku hyvän vaalean leivän kanssa. Me kastoimme leipää oliiviöljy-balsamicolammikkoon italialaiseen tyyliin.

Viininä meillä oli tänään chileläinen Yali Reserva sauvignon blanc. Viinin hinta on suhteellisen edullinen ja mielestämme viini toimii hyvänä yleisviininä. Yalin punaviini on valkoista versiota laadukkaampi. Valkoviininä Yali ei ehkä ole kovin mieleenpainuva, mutta sopii varmasti monenlaisen ruuan kanssa. Ihan ok, mutta tuskinpa tulee hankittua uudestaan.

0 kommenttia: