Pastaa yksinkertaisimmillaan. Kesän makeuttamat tomaatit, hyvä oliiviöljy, valkosipulia ja basilikaa. On hyvää ja kelpasi jopa tytöllemme. Kesäloman viimeinen viikko lähtee käyntiin ja meidän kohdallamme se tarkoittaa piinaavia öitä. Tarkoituksena kun on lopettaa "vauvamme" imetys ja sitä varten tarvitaan paljon hyvää energiaa :)
Sitten pitäisi kerätä syksyksi jotain kivoja ruokaideoita, joita voisi toteutella myös täällä. Tarkoituksena on siirtyä tekemään perinteisiä ruokia kohta 1-vuotiaalle tytöllemme. Ensimmäisenä listalla komeilee lihaperunasoselaatikko. Vinkkejä pienen lapsen ja aikuisen lounasruuiksi otetaan vastaan! Toki jatkossakin syömme myös aikuisille sopivampia herkkuruokia. Ja tämä ohje on kahdelle:
Laita pastavesi kuumenemaan. Leikkaa tomaatit paloiksi ja silppua sipulit ja valkosipulit. Laita pastat kiehuvaan veteen yhdessä suolan kanssa ja keitä ohjeen mukaan. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää siihen oliiviöljy sekä sipulit. paista hetki ja lisää tomaattilohkot. Anna tomaattien pehmentyä ja mausta kastike sokerilla, balsamicolla, suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua hetki. Riivi vielä joukkoon basilikanlehtiä.
Sekoita keitetty pasta ja kastike keskenään ja raasta pinnalle parmesanjuustoa.
Sitten pitäisi kerätä syksyksi jotain kivoja ruokaideoita, joita voisi toteutella myös täällä. Tarkoituksena on siirtyä tekemään perinteisiä ruokia kohta 1-vuotiaalle tytöllemme. Ensimmäisenä listalla komeilee lihaperunasoselaatikko. Vinkkejä pienen lapsen ja aikuisen lounasruuiksi otetaan vastaan! Toki jatkossakin syömme myös aikuisille sopivampia herkkuruokia. Ja tämä ohje on kahdelle:
3 rkl oliiviöljyä
4 kpl isoja luumutomaatteja
3 valkosipulinkynttä
2 kesäsipulia varsineen
1 tl sokeria
1 tl balsamicoa
suolaa
mustapippuria
½ nippu tuoretta basilikaa
4dl pennepastaa
vettä
suolaa
päälle parmesania raastettuna
Laita pastavesi kuumenemaan. Leikkaa tomaatit paloiksi ja silppua sipulit ja valkosipulit. Laita pastat kiehuvaan veteen yhdessä suolan kanssa ja keitä ohjeen mukaan. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää siihen oliiviöljy sekä sipulit. paista hetki ja lisää tomaattilohkot. Anna tomaattien pehmentyä ja mausta kastike sokerilla, balsamicolla, suolalla ja mustapippurilla. Anna hautua hetki. Riivi vielä joukkoon basilikanlehtiä.
Sekoita keitetty pasta ja kastike keskenään ja raasta pinnalle parmesanjuustoa.
Kommentit
Välillä kandee pitää herkkuhetkiä ja tehdä pastaa just näiden tuoreiden kasvisten kera. Myös Helmin herkkua on pasta...erityisesti bolognesen kanssa.