Osterikastike-teriyakimarinoidut kasvikset ja lohifileet

Vaikka emme omaa grilliä omistakaan, ei se estä "grillaamista". Paistinpannu käy siihen hommaan ihan hyvin. Toki tätä pitää kokeilla mökillä kaasugrillin parilalla, sillä tästä marinadista tuli huippu hyvää. Tämä toimii varmasti myös hienosti kanan kanssa ja vartaissa. Me halusimme annoksesta hieman aasialaistyylisen ja leikkasimme kasvikset suikaleiksi ja wokkasimme ne kevyesti rapsakoiksi. Olemme muuten aiemmin tehneet teriyakikastikkeen ihan itse, mutta nyt tyydyimme valmiiseen tavaraan. Teriyaki-lohen ohje löytyy täältä.

Ensi viikon lopulla perheen naiset suuntaavat Joutsenoon ja mies jää kotivahdiksi. Tämän jälkeen aloitamme yhteisen kesäloman, joten blogausten määrä varmaan vähenee hetkeksi. Tässä muuten toinen hyvä marinadi, jossa on pääaineena sitruuna. Ja jälkiruoka grillissä valmistuu näin, rommissa marinoitujen hedelmien avulla.

Ja jos nyt emme blogeile hetkeen, niin varmuuden vuoksi toivotamme ihanaa kesää kaikille ja syödään hyvin, jotta jaksetaan kohdata syksyn haasteet!

½ dl osterikastiketta
½ dl teriyakikastiketta
vajaa 1 tl seesaminsiemenöljyä
1 iso valkosipulinkynsi

400g lohta (kahdelle syöjälle)
2 uutta porkkanaa
2 uutta sipulia varsineen
kunnon kourallinen papuja

Murskaa ja hienonna valkosipulin kynsi. Sekoita marinadin aineet keskenään. Leikkaa kala kahdeksi palaksi ja laita kalapalat marinoitumaan jääkaappiin useammaksi tunniksi. Ota kala huoneenlämpöön noin parikymmentä minuuttia ennen paistamista.

Valmistele kasvikset. Leikkaa sipulit suikaleiksi ja porkkanat mahdollisimman ohuiksi tikuiksi. Leikkaa pavut puoliksi. Jätä hiukan sipuleiden varsia koristeeksi paistetun kalan päälle. Nosta kalapalat marinadista ja laita ne kuumalle pannulle paistumaan. Pyöräytä pavut tähteeksi jääneessä marinadissa ja heita pannulle kypsymään. Papujen kypsyminen vie lähes yhtä pitkän ajan kuin kalan kypsennys. Pyöräytä välissä marinaadiin kastetut porkkanat ja sipulit pannulla. Jos tila loppuu kesken, nosta kypsiä kasviksiä välillä lautaselle ja nosta ne joukkoon, kun kala on kypsää. Muista jättää kasvikset napakoiksi.

Asettele kasvikset lautasen pohjalle ja päälle paistettu kalapala. Ripottele vielä kalan päälle tuoreita sipulinvarsipaloja.

Kommentit