lauantai 29. elokuuta 2009

Cayenne-marinoidut lohimedaljongit


Kasvisgratiinin kanssa söimme hallista ostettuja (varmasti tuoreita) lohimedaljonkeja. Kalan marinoiminen on harvinaisempaa, mutta meillä pidetään tästä alla olevasta marinadista, sillä se samalla myös sitruunan avulla graavaa kalaa jääkaapissa. Tämä marinadi on muuten erinomaista myös kanan ja lihan marinoinnissa.

400g lohta (yksi lohimedaljonki painoi n. 200g)
½ dl sitruunan mehua
½ dl oliiviöljyä
1 tl cayennepippuria
1 valkosipulinkynsi

Tee marinadi valmiiksi pieneen kuppiin. Lisää sitruunamehun ja oliiviöljyn joukkoon silputtu valkosipulinkynsi ja cayennepippuria. Sekoita hyvin ja kaada kalan päälle. Anna kalan maustua jääkaapissa marinadissa vähintään tunnin ajan.

Paista lohimedaljongit pannulla tai grillissä. Paistaessasi lohta voit käyttää marinadia rasvana, sillä siten saat lisää makua kalaan. Lisää suolaa maun mukaan.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin tätä kananrintafileiden marinoimiseen ja hyvää tuli. Kiitos vinkistä!