sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Hapankorpuilla leivitetty kuha

Pikainen tervehdys loman keskivaiheilta. Ollaan reissattu kovasti, mm. Vartiosaaressa Helsingin edustalla sekä Tallinnassa kylpylöimässä ystäväperheen kanssa. Tänään suuntaamme viikoksi Etelä-Karjalaan Joutsenoon, jossa pääsemme tyttömme mummin kesäpaikan herkkujen ääreen. Ja uimaan ja saunomaan. Ikävä kyllä tänä kesänä kävi ilmi, että suosittelemmamme Karsturannan rieskatupa on lopettanut toimintansa. Jo millään emme meinaa löytää korvaavaa tuotetta. Korpelan rieska kuivuu nopeasti ja Pullin rieska on liian pullamaista ja siinä ei ole reikiä. Jos joku lukija asuu noilla seuduilla, niin otamme kiitollisena vastaan vinkejä hyvän rieskan sijainnista. Toki sitä rieskaa voi tehdä itsekin. Kuten tässä meidän ohjeessamme.

Kesän aikana ollaan tehty ihania uusia perunoita sitruunalla maustettuna, josta on tullut yksi suosikkiresepteistä. Myös kesäkeittoa ja lohta tuorejuustolla on tullu tehtyä vähän alkeellisimmissakin olosuohteissa. Siinä muutamia vinkkejä kesälomaruuan suhteen.

Kuhaohje on kahdelle.

1 kuhafile (n. 350g)
4 hapankorppua
½ tl suolaa

Voita paistamiseen

Uusia perunoita ja piparjuurikastiketta

Leikkaa kuhafile kahteen osaan ja poista ruodot. Laita hapankorput tehosekoittimeen ja murusta ne hienoksi. Lisää muruseoksen joukkoon suola ja kasta fileet hyvin hapankorppuseokseen. Tee oikein paksu kerros, niin fileet ovat tosi maukkaita. Paista voissa kypsäksi. Tarjoa Siikli-perunoiden ja piparjuurikastikkeen kera. 

                                                       Niin ja meillä melkein kävellään!

0 kommenttia: