sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Helppo uunilohi


Tänä viikonloppuna meillä oli kylässä kummityttö, jonka kanssa seurasimme tietysti lauantaina kuninkaallisia häitä televisiosta. Sitä ennen söimme itse herkullista uunikalaa. Jostain syystä seuraava uunikalaohje on uponnut kaikkille lapsille, joille olemme sitä tarjonneet. Hyvän ja helpon makunsa lisäksi ruoka valmistuu ilman suurta vaivannäköä. Ja maistui muuten taivaalliselta uusien suomalaisten perunoiden ja kukkakaalin kanssa.

700 g lohta
suolaa
n. 150 g Creme Bonjour ruohosipulituorejuustoa
kevätsipulia silputtuna
tilliä silputtuna
reilusti sitruunanmehua tai valkoviiniä

Aseta lohifile uunivuokaan nahka alaspäin. Pyöritä myllystä merisuolaa kalan pintaan. Lisää tuorejuusto ja levitä se kauttaaltaan kalan pinnalle. Tuorejuusto kerroksen päälle levitetään sipuli- ja tillisilppu. Lopuksi lorauttele päälle sitruunanmehua tai valkoviiniä. Paista 200 asteessa n. 30-40 minuuttia kunnes kala on kypsää.

0 kommenttia: