keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Pannukakku

Mmm...Talviaikaan kuuluvat olennaisesti laskiaispullat, blinit, pannukakku ja hernekeitto. Kahdesta ensimmäisestä löytyy ohjeet ja hernekeittoa olisi tarkoitus valmistaa kasvisversiona joku viikonloppu. Pannukakku on hyvää, mutta koko pellillinen on jo too much. Tässä siis ohje piirakkavuokaan tehtävälle pannnukakulle. Ja tämä syötiin kermavaahdon ja mansikkasurvoksen kera.

4 dl punaista maitoa
0,5 tl suolaa
1 muna
0,5 dl sokeria
0,5 rkl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
20g sulatettua voita

Sekoita ainekset keskenään ja anna taikinan turvota jääkaapissa n. ½ tuntia. Kaada taikina piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa n. 25 minuuttia.

1 kommenttia:

Katjuzqa kirjoitti...

Juuri oikeaa talviruokaa! Mutta eihäs se voi olla, että pellillinen on liikaa.. ü