Salvia-limepasta

Terveiset Italiasta! Vietimme viikon Aronan kaupungin lähellä sijaitsevassa B&B Castagnassa, josta olimme vuokranneet asunnon käyttöömme. Kuinka ollakaan herkkusuilla kävi hyvä tuuri, kun talon alakerrassa sijaitsi mainio Michelin-palkittu ravintola Castagneto, jonka kokki loihti myös herkkuaamiaisemme. Lapsiperheelliselle oli ehdotonta ekstraa, että saimme tarvittaessa tilata ruokaa jopa asunnollemme silloin, kun tyttäremme oli väsynyt päivän touhuista. Italiassahan illallisaika alkaa vasta klo 19 jälkeen. Asunnon vuokrausta hoitaa suomalainen Petra, joten asiointi on helppoa. Voimme ehdottomasti suositella, jos oleskelu lähellä Maggiore-järveä kiinnostaa. Upeaa seutua ja ihania ihmisiä!



Tässä muutama kuva asunnosta sekä asunnolle tilaamastamme Panna Cottasta ja Creme Caramellesta. Pääruuat hotkittiin niin nopeasti, että emme saaneet siitä kuvaa. Ravintolan kokki Franco antoi meille todella hyvän tonnikalaohjeen, jota yritämme juuri suomentaa. Siihen palaamme myöhemmin.


Loman innoittama ja vieroitusoireista kärsivinä teimme tänään pastaa yksinkertaisista aineksista. Pastahan toimii italiassa väliruokana (primi) ja tämä annoskoko vastannee kahden hengen väliruokaa. Pääruokana se meni meillä hyvän leivän kera. Salviaa olemme aiemmin käyttäneet mm. tässä ohrattoreseptissä.

250 g fettuccini-pastaa
1 ruukku tuoretta salviaa
3 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
½ sitruunan mehu
1 rkl limenmehua
25 g voita
suolaa
mustapippuria

parmesania

Laita pastavesi kiehumaan. Kun odottelet veden kiuhumista, hienonna salvia ja valkosipulinkynnet. Puserra sitruunasta ja limestä mehu. Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Kun vesi kiehuu, laita pasta kiehumaan. Kaada samalla reilusti oliiviöljyä pannuun ja paista salviaa ja valkosipulia siinä. Lisää sitruunan- ja limenmehut. Mausta suolalla ja pippurilla. Juuri ennen kuin lisäät kastikkeen pastaan, lisää siihen vielä voi. Sen jälkeen sekoita pasta ja kastike sekaisin ja leikkaa juustohöylällä isoja lastuja parmesania pastan joukkoon.

Kommentit

Petra sanoi…
Nyt vasta muistin tulla kurkkaamaan blogiin uudemman kerran :) Ei olis kannattanut... Tuli nimittäin hirveä nälkä!!! Ihania reseptejä ja blogista huokuu rakkaus ruokaan :) Terkkuja kaikille ja erityisesti tietty pikkuiselle hyppyhiirelle!
Kanelibasilika sanoi…
Kiitos Petra! Nyt on kesä pitänyt niin kiireisenä, että ollaan tehty vanhoja tuttuja ruokia. Ehkä tästä taas aktivoidutaan :) Terveisiä myös teidän porukoille ja lapsosille. Tässä joku päivä yritetään tehdä Francon tonnikalapihvejä.