perjantai 22. lokakuuta 2010

Vihreä katkarapupasta

Meillä pidetään avocadoista. Harmittavaa kyllä kypsien avocadojen löytäminen on välillä ylivoimaista ja siksi tavaksi on tullut hedelmätiskillä pyöriessä aina kokeilla avocadojen kypsyyttä. Jos vastaan tulee kypsä yksilö, tulee mietittyä ruokaa sen mukaan. Pitkästä aikaa löysimme kypsiä avocadoja Hakaniemen S-marketista ja siitä inspiroituneena yhdistimme katkaravut ja pastan erilaisiin vihreisiin herkkuihin. pastahan yksi nopeimmista arkiruuista ja niitä on tässä viimeaikoina tehty.

Tässä myös täytettyjen avocadojen ohje sekä uuniperunoiden täytteen ohje, jossa on käytetty avocadoa. Hauskaa viikonloppua!!

½ sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
chiliä maun mukaan (meillä ½ itsekasvatetusta chilistä)
2 dl ruokakermaa
½ limen mehu
vajaa pussillinen katkarapuja
n. ½ tl suolaa
mustapippuria
1 avocado
½ ruukullista rucolaa

vihreää tagliatelle pastaa

Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Pieni chili. Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä öljyssä. Lisää joukkoon kerma ja limenmehu, kiehuta kastiketta kasaan. Lisää mausteet ja katkaravut. Kun pasta on kypsää, lisää se kastikkeen joukkoon. Kaada pasta tarjoiluastiaan ja nypi päälle rucolaa ja kuutioidut avocadon palat. Sekoita varovasti ja herkuttele.

0 kommenttia: