Feta-pinaattipiirakka, toinen otto


Vauva on vienyt aikaamme siinä määrin, että uusien reseptien kehittäminen on jäänyt vähiin. Syödäkin täytyy, joten olemmme tehneet tässä viikkojen aikana mm. kaalipataa, lime-pinaattipastaa ja omenapiirakkaa. Tänä sunnuntaina vietämme tytön ristiäisiä. Tarjolla on suolasia piirakoita, joiden valmistamiseen olemme saaneet apuja sukulaisilta. Makeana tarjottavana on täytekakun lisäksi muutama viikko sitten testattua limepiirakkaa.

Me leivoimme suolaisena piirakkana feta-pinaattipiirakan, jonka ohjetta muutimme hiukan. Tällä kertaa piiras syntyi näin:

1 valmis piirakkapohja
300 g pakastepinaattia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
kourallinen auringonkukan siemeniä
1 pkt fetajuustoa
3 munaa
2 dl ruokakermaa
1 prk ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
½ tl timjamia
½ tl oreganoa
raastettua emmentalia

Sulata taikina ja painele se vuokaan hyvin. Nosta osa taikinasta reunoille n. muutaman sentin korkeuteen. Paista silputtua sipulia, valkosipulia, auringonkukan siemeniä ja pinaattia pannulla, kunnes sipulit pehmenevät. Pilko fetajuusto pieniksi paloiksi. Laita pinaatti-sipuliseos piirakkapohjan päälle ja lisää siihen fetapalat.

Sekoita kulhossa munat, ranskankerma ja ruokakerma hyvin sekaisin. Mausta seos oreganolla, suolalla, mustapippurilla ja timjamilla. Kaada muna-kermaseos piirakkapohjan päälle. Laita pinnalle vielä hiukan juustoraastetta ja paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Kommentit