tiistai 10. elokuuta 2010

Tomaattisalsa

Tämä salsa on mainio kaveri grilliruuan kylkeen. Se toimii myös leipien päällysenä sekä kylmänä että uunissa nopeasti grillattuna ja esim. vuohenjuustolla kruunattuna. Varsinkin kesäisistä tomaateista ja tuoreesta sipulista tehtynä se on erittäin maukas lisuke.

Tässä kohtaa pitänee vinkata toisen ajankohtaisen kasvin puolesta. Nimittäin papuja saa ainakin torilta tuoreena ja niitä kannattaakin hyödyntää ruuanlaitossa. Hyviä ne ovat keitettynä sellaisenaan (voisulan kanssa), mutta muistutukseksi Malaijilaisten vihannesten ohje, jota teimme viikonloppuna hiukan tunattuna. Laitoimme joukkoon leipäjuuston paloja ja söimme basmatiriisin kera. Nam!

Tomaattisalsa:
3 tomaattia
1 pieni sipuli varsineen
1 valkosipulin kynsi
1-2 rkl auringonkukansiemeniä
oliiviöljyä
balsamicoa
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria

Poista tomaatista siemenet ja leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi. Silppua sipuli myös mahdollisimman pieneksi. Sekoita tomaatin ja sipulin joukkoon puserrettu valkosipulin kynsi ja sekoita. Lisää auringonkukansiemenet ja kosteuta oliiviöljyllä. Tässä ei kannata pihistellä! Mausta balsamicolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

Alla kuva sunnuntain myrskyrintamasta. Tämä siis vain hetkeä ennen kuin taivas pimeni täysin ja rankkasade iski.

0 kommenttia: