Mansikka-valkosuklaatorttu

Ostimme viikonloppuna torilta marjoja pakastusta varten ja samalla otimme matkaan vielä 1 litran varmaankin jo kesän viimeisiä mansikoita. Maku ei ollut enää kovin kaksinen, joten halusimme kehitellä jonkin leivoksen, jossa mansikoiden makua saataisiin hiukan paranneltua muilla makeilla ainesosilla. Itse asiassa tällainen torttuversio on pyörinyt päässä jo jonkun aikaan ja nyt sitten lähdimme rohkeasti kokeilemaan ilman varsinaista reseptiä. Tarkoitus oli tehdä täyte ilman liivatetta, mutta valkosuklaatäyte jäi kuitenkin sen verran löysäksi, että lisäsimme joukkoon pari liivatelehteä. Jos haluat, että torttu pysyy leikattaessa täysin kasassa, pitää mansikat lisätä päälle ilman "marinointia" pannulla. Lisää silloin makeutta mousseen. Herkullisinta kyllä tulee, kun tekee tortun päälle vielä tämän mansikkatäytteen. Rakenne jää ehkä hiukan löysäksi, mutta maku oli todella hyvä. Tässä myös linkki viimekesän minttu-lime-vadelmatorttuun.

Pohja:
200g digestive-keksejä
75g voita

Valkosuklaamousse:
1dl kermaa
100g valkosuklaata
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
vielä pieni tilkka kermaa

Mansikkatäyte:
1 l mansikoita
2,5 rkl vaahterasiirappia
1,5 rkl sitruslikööriä

Koristeeksi mintunlehtiä

Hienonna keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita hyvin. Kaada keksiseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja painele pohja siihen tiiviisti lusikalla. Laita pohja jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Kiehauta 1dl kermaa ja paloittele sen joukkoon valkosuklaa. Anna suklaan sulaa kerman joukkoon ja nosta sitten kattila jäähtymään. Kun suklaaseos on jäähtynyt vispaa, sitä tehosekoittimella hiukan kuohkeammaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita suklaaseoksen joukkoon. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Puserra ylimääräinen vesi pois ja sekoita liivatelehdet pieneen määrään kiehautettua kermaa. Sekoita liivateneste hitaasti kerma-valkosuklaaseokseen. Kaada mousse keksipohjan päälle ja annna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin.

Tee mansikkatäyte tortun päälle. Perkaa ja puolita mansikat. Kuumenna pannu ja kaada siihen vaahterasiirappi ja sitruslikööri. Lisää mansikat ja anna niiden kiehua liemessä hetken aikaa. Kääntele mansikoita, jotta ne saavat makua itseensä. Jäähdytä täyte ja lisää tortun päälle. Anna olla vielä hetki jääkaapissa ja koristele ennen tarjoilua tuoreilla mintunlehdillä.

Kommentit