Minttu-lime-vadelmatorttu


Tämä kokeilu syntyi yhdistämällä parvekkeella kasvavan mintun kaveriksi kolmea hyvin yhteensopivaa elementtiä: limeä, vaniljaa ja vadelmia. Eilisten hauskojen häiden jälkeen jäi vielä makeahammasta kolotuttamaan ja nyt päätimme tehdä tämän mielessä pyörineen kokeilun. Minttu sopi muuten oikein kivasti tuohon muropohjaan. Se maistui sieltä hiukan, mutta ei dominoinut liikaa. Vadelmien tilalla voi käyttää muitakin marjoja, mutta silloin kannattaa miettiä sokerin määrä tarkemmin.

Kiitokset vielä hääparille ja heidän vanhemmilleen mukavatunnelmaisista häistä. Ja tällä kertaa pystyimme nauttimaan myös ruokapöydän antimista. Omissa häissämme, jostain kumman syystä, ruoka ei oikein maistunut. Jännitys ja ruoka kun harvemmin sopivat yhteen.

Itse teimme tämän tortun pieneen vuokaan, mutta ohje on normaalin piirakkavuoan kokoinen. Limen määrää voi myös maun mukaan lisäillä.

Pohja:
200g voita
5rkl sokeria
1 luomumuna
2rkl silputtua tuoretta minttua
3dl luomu vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte:
1pss Blåband vanhanajan vaniljakastikeaineksia
2dl luomu maitoa
n. 1 limen kuori raastettuna
½ limen mehu.

Päälle:
vadelmia

Tee ensin pohja. Vatkaa sähkövatkaimella voi ja sokeri sekaisin. Lisää muna ja minttusilppu. Sekoita hyvin taikinaa. Lisää jauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää jauhoja taikinan joukkoon koko ajan samalla sekoittaen. Levitä taikina piirakkavuokaan ja paista pohjaa 200 asteessa n. 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä hyvin.

Tee täyte. Sekoita käsivatkaimen avulla vaniljakastikeainekset maitoon ja lisää täytteeseen limen kuori ja limen mehu. Sekoita hyvin ja anna täyteen seistä hetken. Lisää täyte jäähtyneen torttupohjan päälle. Asettele lopuksi tuoreet vadelman tortun päälle.

Kommentit