Parhaita tapoja nähdä ystäviä on kokoontua yhteisen ruokapöydän ääreen. Helpommaksi kaikille tekee se, jos keittiöhommia hiukan jaetaan. Me matkasimme eilen kummityttömme vanhempien vieraaksi Keravalle. Koska perheessä on pieniä lapsia, olemme sopineet niin, että me toimme mukanamme sekä alku- että pääruuan. Alkuruuaksi valmistimme etukäteen bruschetta-täytteen tomaateista. Jälkiruuaksi tarkoitus oli tehdä perinteistä amerikkalaista herkkua mutakakkua, mutta koska saimme eräästä ystävästämme kahviseuraa jo päivällä, vaihdoimme muodon neliön mallisiin leivospaloihin. Valmista kakkua ei kehtaa alkaa syömään etukäteen. Tämän reseptin voi siis tehdä joko pyöreään vuokaan tai suorakaiteen malliseen vuokaan. Ja tässä mennään sitten voita ja suklaata säästämättä, joten parempi olla miettimättä linjojaan. Herkku tarjoillaan mansikkasurvoksen ja sopivasti sulaneen vaniljajäätelön kera. Ja jos haluat vilkaista suomalaisen version suklaaherkusta, niin mokkapalojen ohje löytyy täältä.
250 g voita
250 g Fazerin Blocksuklaata
100 g Fazerin Premium-suklaata
3 luomu kananmunaa
2½ dl fariinisokeria
1,25 dl luomu vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuoraa kulmikas vuoka leivinpaperilla. Sulata voi ja suklaa samassa kattilassa miedolla lämmöllä. Kun seos on sulanut, anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa kananmunat vaahdoksi ja lisää joukkoon fariinisokeri. Vatkaa seosta vielä muutamia minuutteja. Tämän jälkeen lisää munavaahdon sekaan suklaaseos. Lopuksi lisää varovasti joukkoon vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada uuni- tai irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia. Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkka, sillä kakku ei saa tulla liian kypsäksi. Voit kokeilla tulitikulla taikinaa ennen uunista pois ottamista. Leivokset ovat valmiita, kun taikinaa jää hiukan kiinni tulitikkuun. Anna kakun jäähtyä noin tunnin ajan ennen kuin leikkaat sen neliöiksi.
250 g voita
250 g Fazerin Blocksuklaata
100 g Fazerin Premium-suklaata
3 luomu kananmunaa
2½ dl fariinisokeria
1,25 dl luomu vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuoraa kulmikas vuoka leivinpaperilla. Sulata voi ja suklaa samassa kattilassa miedolla lämmöllä. Kun seos on sulanut, anna sen jäähtyä hetki. Vatkaa kananmunat vaahdoksi ja lisää joukkoon fariinisokeri. Vatkaa seosta vielä muutamia minuutteja. Tämän jälkeen lisää munavaahdon sekaan suklaaseos. Lopuksi lisää varovasti joukkoon vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada uuni- tai irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia. Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkka, sillä kakku ei saa tulla liian kypsäksi. Voit kokeilla tulitikulla taikinaa ennen uunista pois ottamista. Leivokset ovat valmiita, kun taikinaa jää hiukan kiinni tulitikkuun. Anna kakun jäähtyä noin tunnin ajan ennen kuin leikkaat sen neliöiksi.
Kommentit