perjantai 17. huhtikuuta 2009

Tomaatti-bruschetat

1rs kirsikkatomaatteja
1 pienehkö punasipuli
½ kypsä avokado
2rkl pinjansiemeniä
1-2 valkosipulin kynttä
2rkl oliiviöljyä
1rkl hyvää balsamicoa
kourallinen tuoreita basilikanlehtiä

Chapata-leipää
Mozzarella-juustoa
Vuohenjuustoa

Leikkaa kirsikkatomaatit, sipuli, valkosipuli ja avokado pieniksi paloiksi. Lisää täytteeseen pinjansiemenet, oliiviöljy ja balsamico. Silppua lopuksi joukkoon basilikanlehtiä. Anna täytteen vetäytyä jonkin aikaa jääkaapissa.



Leikkaa leipä paloiksi ja asettele täyte leipäpalojen päälle. Laita täytettyjen leipäviipaleiden päälle mozzarella- ja/tai vuohenjuustoa. Paista bruschetta-leipiä uunissa 200 asteessa sen aikaa, että juusto sulaa ja saa väriä.



Perjantai-illan kunniaksi joimme bruschettojen kanssa espanjalaista Torresin Viña Esmeralda viiniä, jota saa myös pienenä pullona. Alkon pienten viinipullojen valikoimissa tämä viini edustaa mielestämme parhaimmistoa. Sopi myös hyvin tomaattisten bruschettojen kanssa. Bruschetat ovat myös oiva alkuruoka italialaisen menuun osana.

1 kommenttia:

Jams kirjoitti...

Erinomaisen hyvännäköistä iltapalaa siellä ollut tarjolla, kateeksi käy :D