sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Mustikkakiisseli

Taas takaisin perusteisiin.Vanhemmiten sitä on alkanut nauttia ajatuksesta, että suosisi ruuanlaitossa lähituotteita mahdollisimman paljon. Välillä on mukava mennä merta edemmäksi kalaan, mutta ei kannata unohtaa myös niitä herkkuja, joita on syöty sukupolvesta toiseen. Kanelibasilikan perheessä odotetaan vauvaa ja silloin tulee ehkä kiinnitettyä enemmän huomiota ruokavalioon ja tämän vuoksi olemmekin ahkerasti käyttäneet pakastimen marjavarastoja sekä hedelmiä normaalia vuotta useammin. Tässä on hyvä muutenkin harjoitetella lapsiperheaikaa myös ruuan suhteen, vaikkakin olemme sen kannalla, että lapset syövät sitä, mihin heidät opettaa. Ja tässä perheessä syödään/tullaan syömään hyvin ja monipuolisesti vanhempien opastuksella, mutta lapsiakin kuunnellen.

Mustikkakiisseli vie ajatukset omaan lapsuuteen ja tilanteisiin, jolloin oli oltu kipeänä. Mannapuuro ja mustikkakeitto oli hyvää lohturuokaa. Jos haluat tehdä mustikasta ennemmin keittoa, niin vähennä perunajauhojen määrää. Tänään meillä syötiin mustikkakiisseliä sekä maustetun kermavaahdon että vaniljakiisselin kerana kerroksittain. Kumminkin päin toimii mainiosti. Niin ja mustikkamehuna meillä oli ruotsalaista alkuperää oleva tiivistemehu, joka on tehty ilman lisäaineita. Jos teet kiisselin veteen, niin sokerimäärä on huomattavasti suurempi. Ja mustikoitakin laittaisimme silloin enemmän.

1l mustikkamehua
5rkl perunajauhoja
n. 5dl mustikoita
n. 1rkl sokeria (riippuu mehun vahvuudesta)

kuohukermaa
vaniljasokeria
kanelia

Mittaa mehu ja perunajauhot kattilaan ja sekoita jauhot hyvin nesteen joukkoon. Laita levy päälle ja odota, että kiisseli kiehahtaa muutaman kerran. Ota kattila pois levyltä. Lisää joukkoon mustikat ja sokeri maun mukaan. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan, jotta se jäähtyy nopeammin. Tarjoile kermavaahdon kera, joka on maustettu vaniljasokerilla ja hitusella kanelia.

0 kommenttia: