tiistai 30. kesäkuuta 2009

Kuutamokiisseli eli vaniljakiisseli

Naispuolisen Kanelibasilikan yksi lapsuuden ihanimmista jälkkäreistä on perinteistäkin perinteisempi Kuutamokiisseli, joka tunnetaan myös vaniljakiisselinä. Kyseessä taitaa olla suomalainen versio vaniljavanukkaasta. Joku voi toki pitää tätä jälkkäriä erittäin arkisena, mutta kumma kyllä minulle se maistuu edelleen. Kiisseli on hyvää mansikka- tai mustikkasurvoksen kanssa tai kerroskiisselin osana. Tänään herkuteltiin (tai no, herkuttelin) kuutamokiisselin Stockan Herkusta saatavan ranskalaisen marjahillon kera. Tätä herkkua on helppo tehdä yllättäenkin, koska ainekset ovat simppelit ja kiisseli valmistuu nopeasti.




5dl maitoa (meillä rasvatonta, mutta täysmaito on parempaa)
hiukan vajaa ½dl Maizenaa
½dl vaniljasokeria
1 keltuainen

hilloa/marjasurvosta

Laita kaikki ainekset kattilaan ja sekoita seos tasaiseksi. Laita keittolevy täysille ja hämmentele seosta koko ajan vispilällä, jotta kiisseli ei pala pohjaan. Kun seos alkaa kuplia ja saostua, anna sen hiljalleen kiehua vielä muutama minuutti. Muista hämmentää koko ajan. Kaada kiisseli annosmaljoihin ja anna viilentyä. Nauti hyvän hillon tai marjasurvoksen kanssa. Jos käytät marjoja, lisää joko kiisseliin tai survokseen sokeria. Tämän ohjeen sokerimäärällä kiisseli maistuu myös makeamman hillon kanssa.

0 kommenttia: