tiistai 23. helmikuuta 2010

Hedelmärahka

Rahkat ovat helppoja ja niiden ohjeita meillä on ollut aiemminkin, kuten ihanan kardemummaisen puolukkarahkan. Silti emme malta olla laittamatta tekemämme hedelmärahkan ohjetta tänne ihan vaan muistutuksena siitä, että näin appelsiiniaikaan kannattaa hyödyntää raikkaita hedelmiä. Itsetehtyä rahkaa kannattaa muutenkin suosia, sillä kaupan jogurteissa on niin hirvittävät määrät sokeria, että niitä ei voi suositella kenellekään.

Pahimpia ovat maustetut rasvattomat jogurtit, joissa on joskus sokeri korvattu isolla määrällä keinotekoista makeutusainetta. Kaupan päälle sekoitusta on vielä autettu pysymään kasassa käyttämällä liivatetta. Jogurttipurkin tuoteseloste voi tosiaan yllättää. Meillä viikonloppuaamuisin syödään usein luonnonjogurttia kera viinirypäleiden ja vaahterasiirapin. Rahka on myös mainio vaihtoehto.

Ja mukavaa hiihtolomaviikkoa niille onnellisille, jotka lomailevat tällä viikolla. Täällä lomaillaan seuraavan kerran vasta pääsiäisenä.

1,5 dl kevyt vispikermaa
1 prk rahkaa
1 appelsiini
säilyke mangoa
viinirypäleitä
1 rkl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan

Leikkaa appelsiinilohkoista kalvot pois ja pilko ne paloiksi. Paloittele myös mangopalat ja puolita viinirypäleet. Vaahdota kerma ja sekoita sen joukkoon rahka. Lisää hedelmät ja mausta sokerilla.

0 kommenttia: