Vihreä-valkoinen kasvisgratiini


Koska lihaa syömätön Kanelibasilika oli tänään kavereidensa kanssa kaupungilla, päätti toinen juhlistaa sunnuntaita hyvän pihvin ja penkkiurheilun parissa. Toki pihville tarvittiin seuraa ja mieluiten vielä sellaista, josta riittäisi syötävää myös maanantai-illaksi. Kasvisgratiinit ovat todella hyviä. Aiemmin olemme tehneet fetaversion, jonka löydät täältä. Tänään kasvikset valittiin värin mukaan ja maustettiin Koskenlaskijajuustolla.

½ kukkakaali
½ kesäkurpitsa
300g parsakaalia
200g palsternakkaa
3 valkosipulinkynttä
n. 1rkl kuivattua basilikaa
n. 1rkl kuivattua oreganoa
½tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Gratiini:
2dl ruokakermaa
1dl maitoa
1rkl vehnäjauhoja
½pkt Koskenlaskija voimakasta
koko nippu ruohosipulia

Leikkaa ja paloittele kasvikset ja laita ne vuokaan. Leikkaa sekaan valkosipulinkynnet ja mausta kasvikset basilikalla, oreganolla, suolalla ja pippurilla.

Tee gratiini. Lämmitä kattilassa kerma ja maito ja lisää seokseen Koskenlaskijajuusto paloiteltuna. Hämmentele, kunnes juusto on sulanut nesteeseen. Sekoita vehnäjauhot pienen vesitilkan joukkoon ja kaada kastikkeeseen. Lopuksi leikkaa ruohosipuli silpuksi ja lisää kastikkeeseen.

Kaada gratiinikastike kasvisten päälle ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kommentit