sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Tomaattiraita

Intialaisten mausteisten ruokien lisukkeena toimii hyvin raita-jugurttikastike. Aiemmin kokeilimme kurkkuraitaa ja tällä kertaa oli aika kokeilla tomaattiversiota. Raitan ohje löytyi Garam Masala -blogista.

Ainekset
1 pieni tomaatti
pala punasipulia
1 dl paksua jugurttia
kokonaista jeeraa (juustokuminaa)
(meri)suolaa
punaista chilijauhetta

Jos käytät paksua jugurttia, sekoita joukkoon tilkka vettä, jotta jugurtista tulee sopivan juoksevaa. Huomaa, että tomaatista tulee myös lisää nestettä. Silppua sipuli ja tomaatti pieniksi kuutioiksi ja sekoita jugurtin joukkoon.

Paahda jeeransiemeniä hetken aikaa pannulla ja siirrä ne sitten mortteliin. Lisää vähän suolaa ja chilijauhetta, ja jauha maustesekoitus. Sopivien suhteiden etsimisessä oma makuaisti on paras ohje, koska mausteiden voimakkuus vaihtelee. Jeeran huumaava tuoksu yhdistyy mainosti chilin tulisuuden ja suolan kanssa. Lisää mausteseosta jugurtin joukkoon oman maun mukaan.

1 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Kiitos linkityksestä :)