Itsenäisyyspäivän viettomme jäi pitkälti noutoruuan varaan, mutta illalla piti silti valmistaa jotain perin suomalaista. Puolukat ovat todella hyviä ja yllättäen täysin hatusta vedetty kokeilu, joka yhdisti puolukat kardemummaan, toimi erittäin hyvin. Perinteisestä jälkiruuasta tuli hetkessä suorastaan juhlava.
Noutoruokaan turvauduimme, koska eilen perheessämme juhlittiin kuusikymppisiä erittäin iloisessa ja loppua kohden suorastaan riehakkaissa tunnelmissa. Juhliminen vaatii veronsa, niin mukavaa kuin se onkin.
250g rahkaa
1,5dl kevyt vispikermaa
5dl puolukoita
1dl sokeria
½-1tl jauhettua kardemummaa
Lämmitä ensin jäiset puolukat mikrossa, jotta ne on helpompi survoa siivilän läpi. Me pidämme siitä, että rahka on silkkisen pehmeää ja siksi halusimme jättää kuoret sivuun. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen maitorahka. Lisää joukkoon survottu puolukkasose sekä sokeri ja kardemumma.
Noutoruokaan turvauduimme, koska eilen perheessämme juhlittiin kuusikymppisiä erittäin iloisessa ja loppua kohden suorastaan riehakkaissa tunnelmissa. Juhliminen vaatii veronsa, niin mukavaa kuin se onkin.
250g rahkaa
1,5dl kevyt vispikermaa
5dl puolukoita
1dl sokeria
½-1tl jauhettua kardemummaa
Lämmitä ensin jäiset puolukat mikrossa, jotta ne on helpompi survoa siivilän läpi. Me pidämme siitä, että rahka on silkkisen pehmeää ja siksi halusimme jättää kuoret sivuun. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen maitorahka. Lisää joukkoon survottu puolukkasose sekä sokeri ja kardemumma.
Kommentit