sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Suklainen kermaliköörivaahto


Suklaata...mmm. Suklaajälkiruuat ovat vastustamattomia. Suklaamoussea olemme tehneet keväällä ja nyt piti keksiä jokin ihana suklaaherkku, johon saisimme käytettyä Mozart-likööriämme, joka on seissyt jääkaapissa kohta sallitut puoli vuotta avattuna. Tämä ohje on lähes suoraan poimittu Suklaakirja nimisen reseptikirjan sivuilta. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään Baileys-likööriä. Tätä tehdessä tuli mieleen, että jälkiruokavaahto toimisi varmasti mainiosti myös kakun täytteenä. Pitääpä kokeilla joku kerta.

Olemme kuulleet, että muillekin käy samoin kuin meille, että Fazerin blocksuklaa häviää kuin itsestään kaapista. Varsinkin toinen Kanelibasilika on ymmärtänyt sen herkun päälle niin, että leivontaan tarkoitettu suklaa on usein syöty jo aikoja sitten pois kaapista kuljeksimasta. Miten ennen on pärjätty pelkän taloussuklaan kanssa? Ja hei, jos haluat tehdä lapsille sopivan version tästä herkusta, niin me kokeilisimme Frezzamoccaa tuon liköörin tilalla. Mutta jos vaan mahdollista niin kannattaa kokeilla liköörin kera, oli nimittäin tosi hyvää.

150g Fazerin Blocksuklaata
2dl kuohukermaa
1dl Mozart-suklaakermalikööriä
250g mascarpone tuorejuustoa

Sulata suklaa kuumavesihauteessa tai mikrossa ja anna suklaan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita likööri sen joukkoon. Notkista mascarpone-juusto lusikalla pehmeäksi ja lisää se kermavaahdon joukkoon. Kääntele lopuksi sulatettu suklaa seoksen joukkoon. Pursota tai lusikoi tarjoiluastioihin ja koristele suklaarouheella. Tästä määrästä herkkua tulee ainakin viidelle.

0 kommenttia: