sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Suklaamousse


Tässä tosi hyvän suklaamoussen ohje, joka on syntynyt yhdistelemällä eri reseptejä. Tämä ei ole mielestämme liian makea eikä maistu liikaa kahville.

200g hyvää tummaa suklaata
2dl kuohukermaa
2 valkuaista
2 keltuaista
1rkl sokeria
1rkl kahvia
(tilkka konjakkia)

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma ja munan valkuaiset erikseen kovaksi vaahdoksi. Lisää sulatetun suklaan joukkoon munan keltuaiset, kahvi ja sokeri sekä halutessasi tilkka konjakkia. Lisää suklaaseos vaahdotetun kerman joukkoon hyvin sekoittaen. Viimeisenä joukkoon lisätään kovaksi vaahdotetut munan valkuaiset varovasti sekoittaen.

Laita seosta annoskuppeihin valmiiksi ja koristele vadelmilla. Anna seistä jääkaapissa muutaman tunnin.

0 kommenttia: