Mustikkapiirakka

Nyt on tilaa uusille mustikoille pakastimessa, sillä nyt lähti käyttöön viimeinen pussi viime vuoden mustikoita. Onneksi heinäkuun lopulla olemme menossa Joutsenoon ja tarkoituksena olisi kerätä vähintään 5 litraa mustikoita ensi talveksi. Piirakan pohja on valmismurotaikinaa, koska se nyt on vaan välillä niin kätevää käyttää pakastepohjia. Murotaikinan ohje löytyy myös tästä. Meillä oli käytössä jälleen pieni piirakkavuoka.


½ murotaikina (pakaste)
pakastemustikoita
2 rkl sokeria
reilu 1 rkl perunajauhoja
vaniljatuorejuustoa

Painele taikina vuokaan. Sekoita jäisten mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauho. Perunajauho imee ylimääräisen nesteen mustikoista, joten sitä ei tarvita, mikäli käytät tuoreita mustikoita. Kaada mustikat piirakkavuokaan. Lopuksi nostele lusikalla nokareita vaniljatuorejuustosta piirakan päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.


P.S Blogimme hiljenee nyt hetkeksi, sillä aloitamme KESÄLOMAN. Ensin suuntaamme Wieniin nauttimaan kahviloiden antimista. Laitamme kyllä uusia ohjeita aina silloin, kun olemme koneen ääressä. Mukavaa kesää ja ihania kesäöitä!!

Kommentit

Vilukissa sanoi…
Löysinpäs teidät :D
Kanelibasilika sanoi…
Kiva kun löysit ja tervetuloa uudemmankin kerran. Täytyy tehdä vastavierailu, kun palataan Wienistä.

Hauskaa kesää!!