torstai 25. kesäkuuta 2009

Kasvis-rapucurry

Tämän iltainen thaikkutyylinen ”spydäri” syntyi inspiraatiosta ihania uusia kasviksia kohtaan. Thai-tyylinen ruoka on hirveän helppoa valmistaa, koska se ei kaipaa isoja satsauksia ruokakaapin sisältöön. Hyvä currytahna ja thaimaalainen kalakastike riittävät. Lähes kaikista pienimmistäkin ruokakaupoista saa nykyään kookosmaitoa. Meillä tähän ruokaan ei mennyt kuin vajaa puolet 500ml kookosmaitopurkista joten, jos emme olisi huomenna matkaamassa Tukholmaan viikonlopuksi, olisimme tehneet siitä kookoslettuja.

Viikonloppusiivouksen päätteeksi nautiskelimme tätä hyvää kasvispainotteista ruokaa. Hauskaa viikonloppua kaikille!ravunpyrstöjä
nippu uusia porkkanoita
2 kevätsipulia varsineen
½ punainen paprika
pieni kesäkurpitsa tai pala kesäkurpitsaa
pikkupala parsakaalia
tuoreita herkkusieniä (meillä n.6kpl)
1prk bambunversoja
cashewpähkinöitä
thai-basilikanlehtiä
reilusti vihreää currytahnaa
kalakastiketta
n. 2½dl kookosmaitoa
(öljyä paistamiseen, meillä puolet seesam- ja puolet rypsiöljyä)

riisiä
suolaa
kevätsipulinvarsia

Helpommalla pääsee, jos tekee tarvittavat kasvisten leikkuuhommat ensimmäisenä. Laita riisi kiehumaan. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää reilusti öljyä. Aloita kovimmista kasviksista, eli paista porkkanat ja parsakaali ensin. Lisää loput kasvikset kypsymisajan mukaan. Laita joukkoon currytahnaa ja sekoita se hyvin kasvisten joukkoon.


Heitä kasvisten joukkoon kourallisen verran cashewpähkinöitä ja lisää kookosmaito ja kalakastiketta. Anna kiehahtaa. Lopuksi lisää silputtu thai-basilika ja kevätsipulin varret sekä ravunpyrstöt. Jos ravunpyrstöjä ei ole käsitelty etukäteen (=ne eivät ole vaaleanpunaisia), niin muista paistaa ne ensin. Rapuja ei saa keittää pitkään tai ne sitkistyvät.

Lisää keitetyn riisin joukkoon kevätsipulinvarsisilppua ja tee halutessasi riisistä keko lautaselle jälkiruokakulhoa apuna käyttäen. Tämä onnistuu jos käytät esim. basmatiriisiä.

0 kommenttia: