Kolmen kaalin gratiini

Vauhdikas viikonloppu takana. Lauantaina olimme häissä Suomenlinnassa. Häät ovat aina ihania, kun hääpari säteilee omaa onneaan siten, että se tarttuu vieraisiinkin. Omat häät ovat vielä niin hyvin muistissa, että sitä herkistyy nykyään vielä eri tavalla kuin ennen. Ja onhan se kivaa päästä syömään hyvin, tutustumaan uusiin ihmisiin ja pyörimään tanssilattialle oman rakkaan kanssa. Joten kiitos hääparille, että pääsimme osalliseksi heidän isoon juhlaansa! Sunnuntaina juhlimme puolestaan 2-vuotiaan kummipoika Leon synttäreitä. Pieni poika kyllä valloitti olemuksellaan paitsi kummitädin niin muutkin vieraat. Lapsen iloa lahjoja avatessa on niin hauska seurata.

Sunnuntaina pääsimme varsinaiseen ruokapöytää vasta myöhemmin illalla ja silloin päätimme tehdä "kevyesti" kolmen kaalin gratiinia. Ruusukaaleja oli tullut hommattua jo aiemmin ja niihin yhdistimme parsa- ja kukkakaalia sekä fetajuustoa. Tämä käy hyvin lisukkeeksikin, mutta kyllä tällä saa nälän vietyä ihan itsekseenkin. Tämä annos riitti hyvin kahdelle pääruuaksi. Olemme tehneet aikaisemminkin gratiinia. Koskenlaskijajuustoisen gratiinin ohje löytyy täältä ja toinen kesäinen fetaversio löytyy täältä.

ruusukaaleja
pienehkö kukkakaali
300g parsakaali
3 valkosipulinkynttä
kuivattua oreganoa
kuivattua basilikaa
mustapippuria myllystä
(suolaa)

2dl kermaa
1dl valkoviiniä
150-200g pehmeää fetajuustoa
1rkl vehnäjauhoja

Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja kuori ulommaiset lehdet pois. Esikeitä ruusukaaleja n. 5 minuuttia. Leikkaa kukka- ja parsakaali paloiksi ja kaada uunivuokaan. Lisää joukkoon esikeitetyt ruusukaalit. Mausta viipaleiksi leikatuilla valkosipulinkynsillä, löysin käsin yrteillä ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa, mutta muista että fetajuustosta ruoka saa myös suolaisuutta.

Tee gratiini valmiiksi. Kaada kulhoon kerma ja valkoviini. Sekoita vehnäjauhot hyvin nesteen joukkoon. Murustele joukkoon fetajuusto. Sekoita ja kaada kasvisten päälle. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Kommentit