Katkarapupizza

Vihdoinkin, uuden asunnon tarpeeksi ison parvekkeen ansiosta, tyttömme on oppinut nukkumaan päiväunet parvekkeella. 7kk tuli käveltyä joka päivä vähintään yksi 2h kävelylenkki säässä kuin säässä. Noh, pahimmilla pakkasilla nukuttiin sisällä äidin kainalossa. Pointtina kuitenkin se, että aiemmin äidillä ei ollut omaa aikaa ollenkaan ja siksi myös ruuanlaitto on ollut kovin simppelien reseptien kokkaamista. Nyt kun aikaa riittää suklaan syönnin ja kahvittelun lisäksi myös kokkailuun, niin isääkin on hemmoteltu töiden jälkeen vähän paremmilla ruuilla. Pizzakivelle piti saada taas käyttöä ja nyt kokeilimme seuraavanlaista pohjaa. Tämä oli todella rapea ja hyvin kaulittavissa. Nostatus oli nopeampaa kuin slow food pizzassamme ja lopputulos oli tosi mainio. Tomaattikastikkeena käytimme perusohjettamme, joka on todella hyvä.

Pohja:
2,25 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
5dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Täytteenä:
katkarapuja
sipulia
kirsikkatomaatteja
goudajuustoa raasteena
tuoreita basilikanlehtiä paistetun pizzan päälle

Lisää lämpöiseen veteen suola ja vehnäjauhot, joihin on lisätty kuivahiiva. Sekoita hyvin koko ajan. Lisää oliiviöljy. Taikinaa kannattaa vaivata sähkövatkaimella n. 5 minuuttia, jotta siihen saadaan hyvä sitko. Jätä kohoamaan tunniksi-kahdeksi. Kun taikina on kohonnut, vaivaa sitä vielä hetki ja kaulitse sitten sopivaksi lätyksi. Tällä ohjeella teimme kaksi pyöreää pizzaa. Jos et omista pizzakiveä, niin uskoisin, että tästä tulee noin pellillinen pizzaa.

Täytä pizza ja paista suurimmalla teholla, mitä uunistasi löytyy. Paistoaika riippuu uunin tehosta sekä siitä onko käytössä kiertoilmauuni vai ei. Noin 10 minuutin paistoaika on varmaan aika lähellä. Pizzakiven käytöstä voit lukea täältä.

Kommentit