Omenapiirakka

Oman perheen välinen vaihtotalous toimii mainiosti näin syksyn aikaan. Eilen saimme ison kassillisen omenoita ja tänään laitoimme osan eteenpäin ja saimme tilalle kantarelleja, jotka luovutamme alkuperäisille omenoiden omistajille. Ja koska omenoita on nyt riittämiin, niin pitihän niistä päästä tekemään piirakkaa. Miespuolinen Kanelibasilika on murotaikinapohjaisten piirakoiden ystävä ja eipä tuo ole ihme, sillä tämä perinnepohjan ohje on tosi herkullinen. Oikeastaan se on ihan sama, mitä siihen päälle laittaa, kuten huomaat tästä puolukkapiirakan ohjeesta tai tästä raparperipiirakan ohjeesta. Aina tulee maistuvaa piirakkaa. Tänään kuitenkin päällä oli omenoita suoraan Lintuvaaran ihanan pihan omenapuista.


Pohja:
200g voita
5rkl sokeria
1 luomu kananmuna
1tl leivinjauhetta
3dl luomu vehnäjauhoja

Päälle:
runsaasti suomalaisia omenoita
reilusti kanelia
pari hyppysellistä kardemummaa
2 rkl sokeria

Tee ensin pohja. Sekoita sähkövatkaimella pehmenneeseen voihin sokeri. Lisää muna ja vatkaa seos tasaiseksi. Laita leivinjauhe jauhojen sekaan ja kaada jauhoseos tasaisena massana taikinan joukkoon koko ajan sekoittaen. Painele taikina piirakkavuokaan lusikan avulla.

Pilko omena lohkoksi ja poista keskiosan siemenkota. Laita lohkot piirakkavuoalle ja lisää kaneli, kardemumma ja sokeri. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Nauti vaniljakastikkeen ja hyvän kahvin kera.

Kommentit