sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Puolukkapiirakka

Tämä meidän versiomme on tehty pienempään vuokaan, mutta laitamme tähän peruspiirakkavuokaan sopivan pohjan ohjeen. Piirakkapohjan ohje on isoäidinäidiltä perheessä eteenpäin siirtynyt erittäin hyväksi todettu peruspohjaohje, jota voi varioida puolukoiden sijasta esim. mustikoilla ja raparperilla. Kahvikuppi ohjeessa tarkoittaa 1½ desilitraa.



200g voita
5rkl sokeria
1 luomu kanamuna
2-2½ kahvikupillista luomu vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

puolukoita
vähän perunajauhoja, jos puolukat ovat jäisiä
sokeria
Start Natural mysliä

Sekoita voi ja sokeri keskenään sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kanamuna ja sekoita edelleen hyvin vatkaimella. Lisää leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seos taikinaan. Jatka sekoittamista sähkövatkaimella.

Lisää taikina piirakkavuokaan ja levitä se hyvin pohjalle. Pyöritä puolukoita astiassa, johon olet lisännyt n. 1rkl perunajauhoja. Tämä siksi, että pakastetut marjat vettyvät helposti uunissa. Perunajauho sitoo itseensä ylimääräistä nestettä. Kaada puolukat vuokaan ja levitä päälle sokeria. Kokeilimme myös myslin laittamista puolukoiden päälle ja hyvin sekin toimi.

Paista 220 asteessa n. 20 minuuttia. Nauti vaniljajäätelön tai –kastikkeen kera.

0 kommenttia: