Suklaa-banaanimuffinssit Frezza-juomasta ja Domino-suklaasta

En ole koskaan ollut mikään leipoja. Ekä juuri siksi blogissa on viimeaikoina ollut näitä leivontaohjeita, sillä olen päättänyt haastaa itseäni. Omassa mielikuvamaailmassani lapsuuteen liittyy äidin kanssa leipominen ja herkkujen syöminen ja siksi olen varmasti tälle tielle lähtenyt. Lisäksi sekin vaikuttaa, että raskauden jälkeen minulle kävi niin onnellisesti, että painoni näyttää pysyvästi tipahtaneen reippaasti siitä, mitä se oli ennen lasta. Voin siis hyvällä omallatunnolla herkutella eikä tarvitse miettiä painoasioita. Ennen keskityin mielelläni suolaisiin hekkuihin ja yritin pitää tiukempaa linjaa makeiden herkkujen suhteen. Nykyään en pidä tiukkaa linjaa missään!

Tämä ohje on alusta pitäen oman mielikuvitukseni tuotetta. Sen verran on tullut muffinsseja jo pyöriteltyä, että uskalsin lähteä miettimään taikinaa ihan uudesta näkökulmasta. Inhoan kuivia leivonnaisia ja sämpylöitä. Jätän taikinan aina mielelläni liian löysäksi kuin toisinpäin. Vähän helpommin mureneva ja kuohkea leivonnainen on parempi kuin tiiliskivimäinen leivos. Siksi lisäsin tähän taikinaan nestettä ja rakastamaani Frezza Vaniljaa. Toinen ehdoton suosikkini on ollut uusi Domino-suklaa, joten eihän näistä voi huonoja tulla. Nämä eivät myöskään ole liian makeita. Muffinsseja tuli 13 akppaletta.

2 kypsää banaania
1 dl Frezza Vaniljaa
2 kananmunaa
50 g voita
1 dl sokeria
½ levy Domino-maitosuklaata (tai mitä vaan suklaata)
1,5 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja



Kommentit