sunnuntai 11. elokuuta 2013

Itsetehty vaniljajäätelö ilman jäätelökonetta

Jäätelökone on sellainen kodinkone, jonka omistamisesta olen jäätelöfriikkinä haaveillut.Keittiömme säilytystilat ovat vain niin pienet, että kaupaan laite on jäänyt. Lisäksi olen ymmärtänyt, että halvimpiin vehkeisiin ei kannata satsata. Kauppojen hyllyille ilmestyi keväällä glukoosisiirappia, joka on kuin tehty jäätelöiden ja sorbettien tekoon ilman jäätelökonetta. Itsetehty jäädyke kun tuppaa hileytymään ja se ei tunnu suussa kovin hyvältä. Parasta tässä jäätelössä oli se, että tein sen ihan ex-tempore, kun jääkaapissa oli vanhaksi menevä kerma. Kaikki muut tarpeet löytyivät kaapista. Kotimme viressä on kesäsin jäätelökioski ja se on osoittautunut minulle hiukan hankalaksi. Mielelläni poikkeaisin siellä päivittäin. Irtojäätelö on kuitenkin kallista ja siksi on hyvä pitää jäätelöä aina omassa pakkasessa. Tämä vaniljajäätelö oli HYVÄÄ ja seuraavaksi lähden varmasti varioimaan makuja. Tämä ei jää varmastikkaan viimeiseksi jäätelöksemme.. Nautimme tätä marjakimaran ja rukiisen mustikkapiirakan kera.

2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1 dl glukoosisiirappia
1 dl tomusokeria
1 vaniljatangon siemenet

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon glukoosisiirappi. Sekoita keltuaisen joukkoon tomusokeri sekä halkaistusta vaniljatangosta riivityt vaniljansiemenet. Yhdistä kermavaahdon joukkoon keltuaiset sekä varovasti sekoittaen valkuaisvaahto. Kaada jäätelömassa kannelliseen purkkiin ja laita se pakkaseen. Itse kävin sekoittelemassa massaa n. 1 h ja 2,5 h pakastamisen jälkeen.

1 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

nam mitä jätskiä! ei tarvii välttämättä ees glokoosisiirappia :)