Omena-mascarponepiirakka

Täytyy myöntää, että meillä ei olla mitään suuria omenapiirakan ystäviä. Apple Pie on oikein hyvää, mutta sitä ei pysty makeutensa takia syömään kuin yhden palan. Kermaviilipohjaisista omenapiirakoista en ole koskaan välittänyt ja yleensä syönkin "vaniljakastiketta omenapiirakalla" tyyppisesti perinteiset muropohjaisen omenapiirakat. Mitä enemmän vaniljakastiketta sitä parempaa! Viime viikkoisessa MeNaiset-lehdessä (41/12) oli kuitenkin sen verran houkuttelevan oloinen resepti, että päädyimme sunnuntaiseen piirakan paistoon. Vieraitakin saimme: äitini ja hänen miehensä. Helmi olisi halunnut syödä omenapiirakkaa jo raakana ennen uuniin laittoa, mutta malttoi sitten mennä välillä päiväunille.

Erittäin hyvä ja helppotekoinen ohje! Mascarpone-täytettä voisi kokeilla myös esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Pohja:
150 g voita
1,25 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1,5 dl maitoa
1 pss vanhan ajan vaniljakastikeainesta
250 g mascarponejuustoa
omenoita
1,5 rkl siirappia


Vaahdota voi ja sokeri keskenään, lisää muna. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan.

Sekoita vaniljakastikeaines maitoon ja sekoita vispilällä. Anna tekeytyä jääkaapissa 10 minuuttia, jonka jälkeen sekoita vaniljatahnaan mascarponejuusto. Levitä vaniljatäyte piirakan pohjan päälle. Lisää täytteen päälle omenaviipaleet ja lopuksi lorauta tasaisesti päälle siirappia. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Kommentit