lauantai 27. lokakuuta 2012

Avokadopasta

Kyllä, mekin teimme tätä viime viikkojen megahittiä. Ohje siis kiertää blogista toiseen ja kaikki ovat tätä niin kehuneet, että pakko oli testata ja erittäin hyväksi havaita. En kopio tähän alkuperäistä ohjetta, vaan se löytyy täältä, Hesarin sivuilta. Muutaman vinkin annan. Leikkaa chili ja valkosipuli ihan todella pieneksi rouheeksi, niin maku ei hyppää niin voimakkaana suuhun. Koska kastikeaineksia ei lämmitetä missään vaiheessa, kannattaa pasta syödä pikimmiten. Tee siis ensin kastike valmiiksi tarjoilukulhoon ja heitä vasta siinä vaiheessa spagetit kiehuvaan (hyvin suolattuun) keitinveteen. Kun kaadat spagetit kastikeainesten joukkoon, niin tsekkaa suolan määrä vielä kertaalleen. Itse rouhin merisuolaa pastaan aikamoiset määrät, sillä muuten pasta on mauton. Mutta siis ymmärrän todella, miksi tämä ohje kiertää netissä. Tämä on todella hyvää!

Aiemmin olemme sortuneet näihin nettisuosikkeihin mm. Nina Lincolnin jäädytetyn kakun muodossa. Avokado on yksi suosikeistamme, kunhan se on kypsää. Muussa tapauksessa ei kannata edes lähteä tekemään siitä mitään. Täytetyt avokadot ovat herkkua jo vuosien takaa,

Meillä perjantai-illan herkkupastan kruunasi vielä riesling. Haluamme näyttää mallia lapsellemme terveestä tavasta suhtautua alkoholiin ja olemmekin jatkaneet lapsettomien viikonloppujen perinteitä siten, että nautimme lasin viiniä ruuan kanssa. Mitä mieltä te lukijat olette yhdistelmästä lapset ja viinin nauttiminen ruuan kanssa? Tästä kun on varmasti monella eriäviäkin mielipiteitä.


2 kommenttia:

Vilukissa kirjoitti...

Enpä tiiä onko siinä mitään kummallista tai pahaa jos vanhemmat juovat ruoan äärellä lasin viiniä. Eri asia jos se alkaa sitten lähteä hanskasta (mitä en nyt teidän tapauksessa epäile ;P ) Mutta eri asia onkin sitten se, että lapsillekin tarjotaan alkoholia, juuri tuolla perusteella että halutaan opettaa alkoholin viisasta käyttöä. Eräs huostaanotettu tyttö kommentoi tätä Hesarissa sanomalla, että miksi ihmeessä alaikäistä pitää opettaa juomaan kun eihän opeteta polttamaan tupakkaa tai vetämään subutexiakaan "viisaasti"... Mutta eniten vaikutusta lapsiin taitaa olla kumminkin sillä vanhempien asenteella ja omalla suhtautumisella/asenteella. Vaikka munkin perheessä me kaikki kolme sisarusta ollaan alkon käytön suhteen kyllä ihan erilaisia! :D

Kanelibasilika kirjoitti...

Tämä aihe nousi mieleeni, kun pidimme tyttären päivähoidon vanhempien kesken kokousta yhdessä ravintolassa. Yksi äiti kertoi, etteicvät he nauti koskaan yhtään alkoholia, kun heidän lapsensa on läsnä. Jäin sitä sitten pohtimaan, kun itse olen sen ajatellut niin, että en koskaan halua olla humalassa lapseni ollessa läsnä. Siitä on kyllä vuosia aikaa kun voisin sanoa olleeni humalassa, mutta muutama lasi viiniä taitaa olla se oma raja lapsen kanssa.

Itse kun olen lastensuojelussa töissä tiedän myös, että mikäli olisi tilanne, että vanhemmat eivät esimerkiksi olisi ajokunnossa lapsen joutuessa sairaalaan, niin siitä voisi tehdä lastensuojeluilmoituksen. Ehkä jotenkin alitajuntaisesti oma raja menee siis tuossa.

Mitä tulee teini-ikäisiin ja alkoholin maisteluun, niin noudatan tulevaisuudessa samaa linjaa kuin omassa kodissani. Saimme maistaa kuoharia/viiniä jo alaikäisinä, enkä nähnyt siinä mitään pahaa. Ajattelen, että parempi kokoeilla kotona, kun kokeiltua tulee kumminkin. Oma mumminikin osti minulle oman "saunasiiderin" kun olin vielä alaikäinen :) Uskon, että avoin suhtautuminen kotona takaa avoimen ja terveen suhtautumisen myös aikuisuudessa. Tässä olen hyvin vapaamielinen.