Vähän parempi lohipasta

Meidän onneksemme tyttäremme on Kalansyöjä isolla K:lla. Kaikki kalaruuat menevät hyvin ja niinpä oli aika laajentaa makumaailmaa erityisen maukkaalla pastalla, johon makua toivat mm. hunaja, soija, sitruuna ja parmesan. Täytyy myöntää, että olin satavarma, että tämä on jo liian maukasta, mutta pieni syöjä ilmoitti heti ekan lusikallisen jälkeen "hyvää pastaa". Tämän ohjeen alkuperä on Marien blogissa, jonka ohjeesta olen ottanut mallia pienin muutoksin. En esimerkiksi käyttänyt mitään valmismarinoituja lohisuikaleita vaan ihan ehtaa lohifilettä, jonka leikkasin suikaleiksi. Pidän epäilyttävänä kaikkia valmiita marinaadeja ja en halua niitä tarjoilla lapselleni.

Meillä Helmi on jäänyt myös ilman leivänpäälliskinkkuja ja nakkeja, johtuen vanhempien boikotista. Ravintolassa yritin syöttää Helmille nakkeja, jotta hänkin pääsisi kiinni tähän lasten herkkuruokaan. Vaan eipä meidän Helmi nakeista perustanut ja hyvä niin. Pitääkin 2-vuotisneuvolassa kysyä, onko valitsemamme linja kasvis-kalavoittoisesta ruokavaliosta ihan ok hänen ikäiselleen. Toki Helmi saa vähintään muutaman kerran viikossa lihaakin. Liharuuista ykkösherkuksi ovat muodostuneet lihapullat ja kermakastike. Eilen neiti pisteli ennätysnopeasti suuhunsa parsaparmesanpiirakkaa, jonka olin leiponut, kun ystävämme Simo oli käymässä.

Hauskaa juhannusta!!

400 g lohifilettä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1,5 dl ruokakermaa
3 rkl sitruunanmehua
loraus valkoviiniä
1 tl hunajaa
2 rkl soijakastiketta
1 tl sinappia
3 rkl parmesanjuustoa raasteena
100 g ruohosipulituorejuustoa (tai maustamatonta)
mustapippuria
tilliä
(ripaus chilijauhetta)

Tuoretta tagliatelle-pastaa

Laita pastavesi kiehumaan. Irrota ruodot kalafileestä ja suikaloi kala sopiviksi suupaloiksi. Pilko sipulit sekä valkosipulit ja paista niitä öljyssä. Lisää kalapalat ja paista niitä melkein kypsiksi. Lisää ruokakerma, sitruunamehu, valkoviini, hunaja, soijakastike, sinappi ja paremsanjuusto. Sekoita ja anna kastikkeen kiuhua hiljalleen 5 minuutin ajan. Lisää tuorejuusto ja tilli ja mausta vielä pippurilla ja chilillä. Laita samalla tuorepasta kiehumaan. Sekoita tuorejuusto kastikkeen joukkoon ja ota kastike pois liedeltä. tarjoile tagliatellen kanssa.

Kommentit

Vilukissa sanoi…
Ei kai tuossa teidän valitsemssa linjassa ole mitään vikaa, eikös lihaa ihan oikeasti pitäisikin syödä vain max pari kertaa viikossa?

Tuli muuten tästä mieleen sellainen ohjelma, jossa tanskalainen pariskunta kasvatti lapsiaan oman ajatusmaailmansa mukaan fruitisteiksi. Eli söivät vain hedelmiä, ja mieluiten niitä jotka ovat puusta pudonneet eli ei mitään raakana poimittuja tms. Sen perheen tilanne meni kyllä mun mielestä jo lastensuojelullisten pohdintojen puolelle, kyllä se ajattelu oli niin jyrkkää.