tiistai 8. toukokuuta 2012

Parsa-perunasalaatti

Mies on työristeilyllä Tukholmassa ja me tytöt kahdestaan kotona. Helmi sai lounaaksi herkkuaan, jauhelikastiketta ja spagettia. Itse yhdistelin kaikkea, mitä jääkaapista löytyi keväiseksi perunasalaatiksi. Ja hyväähän tästä tuli. Söin vielä illalla toisen annoksen, jolloin maku oli entistä parempi, kun kastikkeen ainekset olivat oikein imeytyneet kasviksiin. Parsaa onkin tullut syötyä jo moneen kertaan. Sit kun vielä olis uudet perunat käytettävissä.

Ihanaa, kun puissa on jo kunnon hiirenkorvat ja korttelin toiselle puolelle, meren rantaan, on avautunut jäätelökioski. Mutta parasta on se, että olemme saaneet makuuhuoneen itsellemme ja lisäksi n. 1,5 vuoteen ekan kerran olemme nukkuneet kokonaisia yöunia. Pitäisi vissiin koputtaa puuta, mutta näitä levollisia öitä on ollut jo viimeiset kaksi viikkoa. Nyt sitä vasta käsittää, miten väsynyt sitä onkaan ollut. Annan siis itselleni anteeksi sen, että Helmi on "joutunut" syömään myös purkkiruokaa, kun äiti ei ole jaksanut aina tehdä ruokaa itse. Hyvin nukutuilla öillä ja itsetehdyllä ruualla on nimittäin yhteys, sillä viimeiset kaksi viikkoa tämä äiti on tehnyt ruokaa useamman kerran päivässä ja jopa leiponut kaikenlaista energiahuumassaan.

Seuraavana sitten odottelemme kuukauden lopussa koittavaa parisuhdeyötämme japanilaisessa majatalossa. Tarjolla on myös japanilaista ruokaa, joka on suurta herkkuamme. Helmi pääsee lemppariaikuisensa hoitoon, kun siskoni ja hänen miehensä tulevat viihdyttämään Helmiä. Tämä on toinen kerta, kun olemme molemmat yön yli poissa.

1 nippu vihreää parsaa
n. 500g perunoita
kourallinen retiisejä
1 maustekurkku
pala keltaista paprikaa

Kastike:
½ dl oliiviöljyä
1 tl sinappia
2 tl viinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria

Kuori (ja poista parsan päästä n. 3 cm pätkä) ja keitä parsa muutamia minuutteja ajan kiehuvassa vedessä. Parsan on tarkoitus jäädä napakaksi. Kun parsat ovat valmiit, nosta ne kylmään veteen odottamaan perunoiden kiehumista. Näin parsa säilyttää värinsä paremmin. Keitä ja kuori perunat. Paloittele perunat ja lisää ne paloiteltujen parsojen joukkoon. Paloittele retiisit, maustekurkku ja paprika ja sekoita perunasalaatin joukkoon. Tee kastike sekoittamalla kaikki kastikeaineet hyvin sekaisin. Kaada kastike perunasalaatin joukkoon ja laita salaatti jääkaappiin tekeytymään.

1 kommenttia:

Vilukissa kirjoitti...

Parsa on niin hyvää! Mutta peruna on ainakin mulla alkanut aika lailla tökkimään, lukuunottamatta oikein hyvää muussia tai uusia perunoita :D