Kokonainen luomukana uunissa kasvisten kera

Kuten on tullut kerrottua miespuolinen Kanelibasilika ei syö lihaa. Luomukana menee, mutta sitä on tullut valmistettua varsin harvoin sen huonon saatavuuden takia. Hulluilta Päiviltä mukaan tarttui vajaa 1,5 kiloinen yksilö, joka päätyi uuniin paistopussissa. Muistissa oli aiempi luomukanakokeilu, jolloin koko uuni meni perusteelliseen pesuun ruokailun jälkeen. Pussia käytettäessä uuni pysyy paitsi puhtaana, myös kana paistuu mehevämmäksi. Lisäksi kastiketta varten liemen saa helposti talteen. Lähikaupan valikoimissa oli sunnuntaina iltana niin hintsusti tuoreita yrttejä, että täytimme kanan perusmausteilla; sitruunalla ja valkosipulilla. Yksinkertaisen hyvää ja varsinkin paistoliemi oli ihanan sitruunaista. Paiston lopuksi kaadoimme liemen kattilaan ja lisäsimme siihen tilkan kermaa. Mainio kastike oli siinä.

P.s Munkkitaikina on kohoamassa...resepti tulee perästä. Hauskaa vappua!

1-1,5 kg luomukana
5 valkosipulin kynttä
1 sitruuna
n. 1 tl suolaa
broilerimaustetta

porkkanoita
palsternakkaa
parsakaalia

(tilkka kermaa kastikkeeseen)

Sulata kana hyvissä ajoin. Me nostimme omamme jääkaappiin sulamaan jo 1,5 päivää ennen valmistusta. Ota kana huoneenlämpöön n. tuntia ennen paistamista. Kuori ja pilko kasvikset. Siivuta valkosipuli reiluiksi viipaleiksi. Pese sitruuna ja leikkaa se neljään osaa.

Katso, että kanansisusta on tyhjä ja laita 3 palaa sitruunaa kanan sisälle. Laita myös n. 2 valkosipulinkynnen verran valkosipulisiivuja kanan sisään. Leikkaa kanan rintanahka auki ja hiero kanan pintaa suolaa ja broilerimaustetta. Laita valkosipulisiivuja kanan rintanahan alle ympäriinsä. Puserra lopuksi viimeisestä sitruunapalasta mehu kanan päälle. Laita kana paistopussiin ja lisää sinne kasvikset. Sulje pussi huolellisesti. Leikkaa yhteen paistopussin kulmaan reikä, jotta höyry pääsee ulos. Paista 200 asteessa n. 50-60 minuuttia. Kaada paistoliemi kattilaan ja keitä se kiehuvaksi. Lisää kermaa, suurusta tarvittaessa vehnäjauhoilla ja vesitilkalla.

Kommentit

Vilukissa sanoi…
Onpa hyvän näköistä! Tuo luomukana lienee ihan eri makuista kuin kaupan perusbroiskut?
Kanelibasilika sanoi…
On se jotenkin mehevämmän makuista. Iljettivintä musta on ne valmiiksi marinoidut broilerit. Mutta kyllä tää on varmasti tosi hyvää myös ihan peruskaupan pakastealtaasta ostetusta broilerista. Ja tosi näppärää, kun koko ruoka valistui samalla kertaa. Jos haluaa, niin tonnehan voi heittää riisitkin joukkoon, jolloin ne imee paistoliemen itseensä.