Suklaa-cookiet

Aloitetaan nyt sillä, että emme ole mitään keksien ystäviä. Kaupassa myytävistä kekseistä meille maistuvat vain muutamat tarkoin valitut keksit. Keksit on aina liian kuivia ja tympeän makuisia. Siksi näitä itsetehtyjä keksejä on pitänyt testata moneen otteeseen, sillä ne voi jättää mukavan mehukkaiksi. 

Tässä nyt yksi hyvä ohje, mikä löytyi reseptiarkistosta. Ilmeisesti alkuperäinen on Yhteishyvä-lehdestä. Meillä ohje puolitettiin ja saimme aikaiseksi 9 kpl valtavia suklaakeksejä. Seuraavaa kertaa varten pienennetään keksien kokoa ja suklaata ei kannata rouhia ihan noin pieneksi. Pienet sattumat näyttävät ja maistuvat paremmilta. Nää oli ihan hirmu hyviä ja pääsevät varmasti kahvipöytään seuraavissa synttäreissä. Niin joo, meidän perheessä pidetään pähkinöistä vaan suolaisten ruokien joukossa, joten siksi niitä ei löydy tästä omasta ohjeestamme. Mikään ei tietty estä niiden lisäämistä.



Tänään oli muuten loistava aurinkoinen pakkaspäivä, joka ajoi minut tekemään kevätsiivousta, sillä näin komea tulppaanikimppu vaatii ympärilleen siistin kodin. Matot heitettiin lumihankeen ja tampattiin ja sitten vielä lattioiden pesu kaupanpäälle. Ensi viikolla kevätsiivousprojekti jatkuu.

2,75 dl vehnäjauhoja
1 rkl kaakojauhetta
0,5 tl suolaa
0, 75 tl soodaa
125 g sulatettua voita
0,75 dl sokeria
0,75 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
100 g hyvää tummaa suklaata rouhittuna
½ dl kookoshiutaleita

Sekoita vehnä- ja kaakaojauhe sekä suola ja sooda keskenään. Sekoita sulatettu voi, sokerit ja kananmuna keskenään hyvin vatkaten. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Lisää myös suklaarouhe sekä kookoshiutaleet. Sekoita taikina hyvin. laita pellille nokareita taikinasta ja taputtele ne lusikalla kekseiksi. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. keksit ovat parhaimmillaan hiukan mehukkaina, eli älä paista liian pitkään!

Kommentit

Vilukissa sanoi…
Hahaa, Lakun täytyy tehä teille jotain keksejä joku kerta! Aina välillä se innostuu leipomaan. Lakulla on tosiaan niin ihmereseptejä (jotain jenkkiläisiä ja superisti täynnä sokeria ja kummallisia...) Mut tosi hyviä :D
Kanelibasilika sanoi…
KYLLÄ! Muistan nähneeni jonkun kuvan niistä herkkukekseistä sun blogissa. Mitään terveysruokaahan nää ei tosiaan ole.