Pinaatti-ricotta cannelonit

Ricottajuusto on namia! Olemme käyttäneet sitä mm. tässä pestolasagnessa, jota pitääkin joku rauhallisempi viikonloppuhetki kokeilla. Tämä arkipäivän ruoka sai inspiraation Valion maustetuista kermoista, jotka helpottavat kummasti arkista ruuanlaittoa. Jamie Oliverilla on muistaakseni aivan taivaallisen hyvältä kuulostava gurmeempi ohje näihin cannelooneihin, mutta tällä kertaa teimme asiat yksinkertaisemmin. Kasvisruoka on parhaimmillaan juuri näin hyvää (ja täyttävää).

Meillä tehdään jo kovaa päätä kesäsuunnitelmia, vaikka eletään vasta hiihtolomaviikkoa. Minä olen aina ollut sellainen hätähousu, että mitään ei jätetä viime tinkaan. Ja on niin ihanaa haaveilla kesästä ja mökkeilystä. Kenties maatilamatkailusta jne. Vinkkejä otetaan vastaan, jos tiedät kivan maatilan Pohjois-Karjalassa, Savossa tai Etelä-Karjalassa päin. Ensi viikonloppuna vietämme blini kestejä ja kaivamme jälleen tämän ohjeen esiin.

Valmiita cannelonirullia

Täyte:
250g ricottajuustoa
300g pakastepinaattia
2 valkosipulinkynntä hienonnettuna
½-1 tl kuivattua oregaanoa
suolaa
valkopippuria
½-1 dl raastettua parmesania

Kastike:
1 prk maustettua kermaa, esim. kolme sipulia
1 rkl vehnäjauhoja
100g juustoraastetta (meillä emmental-mozzarella)

Paista ensin valkosipulit öljytilkassa ja lisää joukkoon sulanut pinaatti. Mausta pinaatti ja lisää se ricottajuuston seuraan. Raasta täytteeseen vielä parmesania ja sekoita hyvin. Täytä cannelonirullat pystyasennossa pursottimen avulla. Me teimme sellaisen kätevästi hedelmäpussista. Laita täytetyt cannelot uunivuokaan yhdelle tasolle makaamaan lappeeltaan ja tee kastike valmiiksi. Sekoita kattilassa kerma, vehnäjauhot ja juustoraaste toisiinsa hyvin. Laita kastike hellalle ja lämmitä kunnes kastike on saostunut ja juusto sulanut. kaada cannelonien päälle ja paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.

Kommentit

Katjuzqa sanoi…
Moikka, mainitsin blogisi uusimmalla tunnustuskiertueella, käy kurkkaamassa ja laita eteenpäin, kun ehdit!