torstai 23. helmikuuta 2012

Munakoisoa, fetaa ja pastaa uunissa


Joitakin aikoja sitten tuli tehtyä loistavaa "pyttipannua" munakoisosta, tomaatista ja pastasta. Nyt sitten jalostin ohjetta lisäämällä siihen fetaa. Tuli vielä parempaa! Tätä ohjetta on myös ilmeisen hyvillä kokemuksilla tunattu Vilukissan villojen- blogissa lisäämällä siihen pekonia. Kaiken kaikkiaan tästä tuli yllättäen toimiva ja hyvä ohje. Voisin kuvitella, että myös vuohenjuusto maistuisi tässä hyvältä. Olette varmaan huomanneet, että munakoiso on meidän ehdottomia suosikkeja. Näitä marinoituja munakoisoja pitäisikin tehdä taas pitkästä aikaa.

Tällä hetkellä minun elämääni täyttää autokoulu, joka tuo mukavaa haastetta kotielämän rinnalle. Täytyy kyllä sanoa, että pulssi oli (on) hurjana, kun tällainen kolmikymppinen hiukan varovainen naisihminen lykättiin heti alkuun Mannerheimintielle raitiovaunujen sekaan ajelemaan. Toisaalta pakkohan se on oppia, kun asumme kuitenkin kantakaupungissa ja raitiovaunu kulkee ikkunan alla. Noiden ajotuntien jälkeen 100km/h ajaminen lumisella Tampereentiellä ei enää tuntunut ollenkaan niin pahalta. Toivotaan, että kortti olisi taskussa ennen kesää. Pitäkää peukkuja!
                     
Ja kiitos Ruokailmiö-blogille tunnustuksesta! Kivaa, kun saa tällaisen yllätyksen. Nyt täytyy kyllä myöntää, että viimeaikoina muiden blogien lukeminen on jäänyt tosi vähälle, joten emme laita tunnustusta tällä kertaa eteenpäin.

munakoiso
suolaa munakoisojen itkettämiseen
2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
2 purkkia kirsikkatomaatteja
1 rkl hyvää balsamicoa
1 tl ruokosokeria
1 prk Apetina fetaa tai muuta helposti murenevaa fetaa
tuoretta basilikaa reilusti
n. ½ dl pinjansiemeniä
parmesania pinnalle
suolaa maun mukaan

Pennepastaa

Itketä ensin munakoisot. Eli leikkaa ne n. sentin paksuisiksi viipaleiksi ja sirottele viipaleiden päälle reilusti suolaa. Aseta joku paino viipaleiden päälle ja anna munakoisojen itkea n. 10 minuuttia. Tämän jälkeen pyyhi suola ja vesi pois viipaleiden päältä huolellisesti. Leikkaa munakoisot kuutioiksi ja laita uunivuokaan. Lisää päälle oliiviöljyä sekä siivutetut valkosipulin kynnet. Laita uunivuoka uuniin ja paahda 225 asteessa n. 20 minuuttia. Laita sillä aikaa pastavesi kiehumaan. Kun laitat tomaatit uuniin, voita heittää pastan kiehumaan. Eli, seuraavaksi uunivuokaan lisätään puolitetut kirsikkatomaatit. Samalla maustetaan kastiketta balsamicolla sekä ruokosokerilla. Murustele vielä feta vuokaan ja sekoittele kasvikset sekaisin. Laita vuoka takaisin uuniin ja paista vielä 10 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja kääntele reilusti lusikan avulla kasviksia, jotta tomaatit hajoavat. Lisää joukkoon reilusti tuoretta basilikaa sekä n. ½ dl pinjansiemeniä. Lopuksi mukaan vielä keitetty pasta ja raastettu parmesanjuusto. On hyvvee!

0 kommenttia: