Kinuskikastiketta ja huurteisia marjoja

Viikonloppuna teimme ystäville blinejä erillaisin täyttein. Raskaan ruuan päätteeksi tarjosimme perinteistä ja helppoa herkkua; kohmeisia marjoja ja kuumaa kinuskikastiketta. Ohje on tosi helppo, mutta postataan se tänne ihan siitä syystä, että nyt on taas aika alkaa tyhjentää pakastinta tulevaa kesää varten. Syökää marjoja ja kerätkää vitamiineeja kroppaan, niin flunssakaan ei iske niin helposti! Tässä kohtaa voinee mainostaa, että meidän 1,5-vuotias tyttäremme ei ole elämässään kertaakaan ollut sairaana. Siis kuumeessa, toki nuhaa on ollut. Tässä voinee varmasti syyttää hyvää tuuria, mutta ehkä osaltaan asiaan on vaikuttanut 4 päivän ikäisestä annetut maitohappobakteerit. Tiedä sitten...

Kinuskikastike:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
1 rkl voita

mansikoita
mustikoita
puolukoita
mustaherukoita
vadelmia

Laita kerma ja fariinisokerikattilaan ja kuumenna seos. Sekoittele välillä ja anna kiuhua n. 5 minuuttia. Lisää lopuksi voi ja sekoita kastiketta. Kaada tulikuumana kohmeisten marjojen päälle ja nauti heti.

Kommentit