Puolukka-kinuskimuffinssit

Nyt kun muffinssipelti on kaapissa, se polttelee kotiäitiä lähes taukoamatta. Blogeja silmäillessäni tuli vastaan Kinuskikissan herkullinen ohje, joka oli juuri sitä mitä hain: happaman ja makean liitto. Puolukat ovat nykyään kummankin aikuisen suurta herkkua ja pieni makeus kruunaa ohjeen. Helmi sen sijaan nautti kuorrutteesta, mutta sylki muffinssit pois suusta. Puolukka oli vielä liian eksoottinen maku.

Me vähensimme hiukan alkuperäisen ohjeen sokerimäärää, koska emme ole kumpikaan liiallisen makeuden ystäviä. Seuraavalla kerralla voisi taikinan sokerimäärää vähentää vielä hiukan. Ja muista tehdä kuorrute ensin, mielellään edellisenä päivänä. Ainoastaan ihan kylmä kinuskikastike vaahtoutuu mukavasti jämäkämmäksi. Eikä sitten mitään kevyt kermoja. Perinteinen kuohukerma on se ainut ja oikea, hylana tai tavallisena. Tässä alkuperäinen ohje. Niin ja näitä tuli 10 kpl, joista muutama jäi ilman kuorrutusta. Osa syynä voi olla se, että leipuri kävi verottamasta kuumaa kinuskikatiketta hiukan jäätelön sekaan...

Me suuntaamme huomenna minilomalle Naantalin kylpylään nauttimaan lillumisesta, hyvästä ruuasta ja kolmisteen olemisesta. Toivottavasti vaan tämä räkäsyys ei saa siellä uutta potkua.

Ja hei, muistakaa äänestää! Yksikin ääni voi olla merkittävä.

Kinuskikuorrute:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Muffinssit:
50 g voita
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
0,75 dl maitoa
3-4 dl puolukoita

Tee ensin kuorrute hyvissä ajoin. Kaada kattilaan kerma ja fariinisokeri ja anna sokerin sulaa kerman joukkoon. Kun seos kiehahtaa, nosta kattila pois liedeltä ja anna kinuskin jäähtyä. Laita jääkaappiin mielellään yön yli.

Sulata voi. Laita kulhoon munat ja sokeri, vatkaa vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoja, maitoa ja rasvaa vuorotellen munavaahdon joukkoon hitaasti käännellen taikinaa tasaiseksi. Lopuksi lisää puolukat. Laita taikinaa muffinssivuokiin ja paista muffareita uunissa n. 20 minuuttia 200 asteessa.

Vatkaa kinuskivaahtoa ensin hiljaisella teholla ja lopuksi täysillä, jotta kastike muuttuu vaahdoksi. Kaada vaahtoa esim. minigrip-pussiin ja leikkaa pussin reunaan pieni reikä. Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle ja koristele vielä nonparelleilla. Jos haluat pakastaa muffinsseja, älä kuorruta niitä ennen pakastusta.

Kommentit

Piparipulla sanoi…
Moi taas :)
Sinun muffinssit ovat aina kauniita ja värikkäitä!
Kanelibasilika sanoi…
Tänks! Mä oonkin värikkäistä asioista pitävä ihminen :)Toi ruskea kuorrutus ei ehkä värinä ole kauneimmasta päästä, mutta namsk, kun se on hyvää.
Sirpa sanoi…
Herkkullista sanon minä :)
Kanelibasilika sanoi…
Kiitos Sirpa! Kurkkasin blogiisi ja jauhopeukaloa alkoi syyhyttämään :)