Omena-kanelimuffinssit

Hyvää uutta vuotta 2012 kaikille lukijoille! Ja kiitos, että löysit tiesi tänne blogiimme. Meitä ei voi hyvällä omallatunnolla kutsua leipojiksi (esimerkkinä tämä hyvänmakuinen, mutta ei kovin sievä kakku), mutta kyllä Kanelibasilikankin perheessä osataan välillä herkutella makealla. Kaikenlaiset marjapiirakat ovat meidän bravuurimme, mutta nyt syntyi kouluvuosien suurta herkkua: omena-kanelimuffinsseja. Tämä oli aikoinaan yläasteella se herkku, jota harjoittelin keittiössä useaan otteeseen. Alkuperäinen ohje on tietysti hävinnyt, mutta testauksen kautta pääsin aika hyvin orginaaliin tunnelmaan. Kannattaa muuten kokeilla silikonisia vuokia, jotka ovat paitsi näppäriä, niin ympäristöystävällisiä. Ne voi pestä aina uudestaan.

Hyviä ovat, namsk. Näitä tuli 12 kpl.

1 omena
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
2 tl sokeria

100g voita
1,25 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1, 25 dl maitoa

Kuorrute:
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl tomusokeria
sitruunamehua oman maun mukaan
tilkka kermaa notkistamaan

Tee ensin omenatäyte valmiiksi. Kuori ja kuutioi omena pieniksi kuutioiksi. Lisää joukkoon mausteet. Tee seuraavaksi muffinssitaikina. Sekoita ensin voi ja sokeri tasaiseksi "vaahdoksi". Lisää kanamuna ja sekoita edelleen. Laita kaikki kuivat aineet kulhoon ja lisää sieltä kuivia-aineita ja maitoa vuorotellen taikinan joukkoon. Sekoita koko ajan. Lopuksi lisää maustetut omenakuutiot. Kaada taikinaa muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Tee sillä välin kuorrutus valmiiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään sähkövatkaimella kuohkeaksi. Laita kuorrute pikkupussiin, johon leikataan kulmaan reikä. Siitä saat pursotettua täytettä jäähtyneiden muffinssien päälle.

Kommentit

Vilukissa sanoi…
Toimiko tuo silikonivuoka teillä hyvin? Mä yritin joskus paistaa piirakkaa sellaisessa mutta se olis vaatinut ihan erilaisen lämpötilan. Meidän kinkkupiirakka paloi pohjasta ennen kuin ehti kypsyä kunnolla :/ Mut enhän mä tietenkään ymmärtänyt että se vuoka vois käyttäytyä niin eri lailla kuin perus keraaminen.
Kanelibasilika sanoi…
Meillä oli siis ne paperiset vuuat korvattu silikonisilla. Itse se muffinssipelti oli teflonia. Sehän auttaa pitämään muffinssit paremmin muodossa. Paistotulos oli ihan samanlainen kuin ennen silikonivuokasia.

Me ei olla kokeiltu noita silikonisia vuokia muuten, joten osaa sanoa niistä juuta enkä jaata. Tässä hommassa toimivat hienosti. Toki jos johonkin juhliin tekisin muffinsseja, niin varmasti laittaisin jotkut nätimmät paperiset tilalle.
Anonyymi sanoi…
Vaikuttaa herkulliselta ohjeelta!

Meillä paistetaan muffinssit joko alumiinisissa tai teräksissä yksittäisvuoissa tai suoraan muffaripellillä ilman paperi/silikonivuokia. Hyvin toimii ja muffareihin tulee nätti pinta kun muistaa voidella ja korppujauhottaa vuoat.
Olen ollut kovin epäileväinen silikonivuokien kanssa koska suurin osa niistä tulee Kiinasta...
Kanelibasilika sanoi…
Luimupupu: On totta, että ilman vuokiakin varmasti onnistuu. Mä oon vaan niin laiska etten jaksa voidella ja korppujauhottaa koskaan mitään. Piirakoissakin laitan aina leivinpaperia vuoan pohjaan. Meidän silikonivuokaset tuli joululahjaksi enkä älynnyt katsoa, missä ne oli valmistettu.

Sulla on muuten ihania alppikuvia blogissasi. Tuli mieleen kun muutama vuosi sitten olimme kyläilemässä ystäväni luona Ovronazissa, lähellä Sionia. Siellä oli mahtavan hyvät kuivat muscatel viinit.
Piparipulla sanoi…
Voi että ihanat muffinit! Ne ovat tosi nättejä!
Minun pitäisi kokeilla joskus... ehkä suklaan kanssa :D
Ja sinun kissa on ihana!
Kanelibasilika sanoi…
Piparipulla: Kiitos ja kiva "nähdä" uusia lukijoita :)