lauantai 24. joulukuuta 2011

Imelletty perunalaatikko

Ja vielä aaton kunniaksi laitetaan perunalaatikon ohje, jotta seuraavina vuosina ei tartte sitä etsiskellä. Oikein ihanaa joulua kaikille!

1 kg Lapin puikulaperunoita
0,5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
50 g sulatettua voita
1,5 tl suolaa
0,5 tl muskottipähkinää
2-3 rkl siirappia

Keitä perunat suolattomassa vedessä. Kuori perunat kuumana ja soseuta vaikkapa muusinuijalla. Sekoita vehnäjauhot soseen joukkoon. Peitä kulho liinalla ja anna imeytyää 5-8h. Lisää soseeseen voi, maito ja kerma. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Lisää siirappia sen mukaan, kuinka imeltynyt laatikko on. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 150°c uunissa 2-3. Muista, että laatikko kuohuu uunissa, joten laita vuoka vain puolilleen perunalaatikkoa.

0 kommenttia: