Pasta Bolognese

Viimeiset reseptit ovat lihavoittoisia, sillä meillä on menossa projekti "Näillä saat lapsesi syömään itsetehtyä ruokaa". Mikäpä sen perinteisempi kuin tomaattipohjainen jauhelihakastike spagetin kanssa. Maistui kyllä hyvin myös naispuoleiselle Kanelibasilikalle. Mies sen sijaan on joutunut viime päivinä tyytymään puolivalmiisiin ruokiin, sillä montaa erilaista annosta ei tässä talossa tälla hetkellä saa. Joku päivä siihenkin varmasti riittää energiaa.

300g paistijauhelihaa
½ sipuli silputtuna
1 varsisellerin varsi
1 porkkana raasteena
1 iso valkosipulinkynsi
1 prk paseerattua tomaattia
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl sokeria
1 tl kuivattua oreganoa
paprikamaustetta
suolaa
pippuria
tuoretta persiljaa
raastettua parmesania

Paista silputtua sipulia, valkosipulia ja jauhelihaa. Lisää raastettu porkkana ja siivuiksi leikattu varsiselleri. Kun kasvikset ovat hiukan pehmenneet, lisää paseerattu tomaatti. Mausta tomaattipyreellä, sokerilla, oreganolla, paprikamausteella, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua hiljaksiin n. 10 minuuttia. Ripottele kastikkeen joukkoon lopuksi tuoretta persiljaa ja raasta päälle hiukan parmesania.

Kommentit