torstai 3. marraskuuta 2011

Paistettua siikaa, juuresmuussia ja sitruunainen kermakastike

Piipahdimme aamupalalla Munkkivuoren ostarin Fazerilla ja samalla tuli käytyä ostarin K-kaupassa, josta bongasin tarjouksessa olleet siikafileet. Siika on meidän molempien mieleen ja koska meillä on menossa taistelu siitä, että neitimme suostuisi syömään muutakin kuin purkkiruokaa (aika huvittavaa, että ruokabloggailijoiden lapsi rakastaa purkkiruokia!), päätimme kokeilla todellista herkkureseptiä. Kastikkeen ohje löytyy täältä.

K-kauppias vinkkasi, että siika kannattaa paistaa kokonaan kypsäksi nahkapuoli alaspäin. Ja kypsennys tehdään voi-rypsiöljyseoksessa. Kypsennyksen lopussa siikafileiden päälle laitetaan leivinpaperipala ja painoksi toinen paistinpannu. Lopuksi vain nopeasti väriä pintaan paraatipuolelle. Ja hyväähän tuo oli noinkin. Mitään suurta eroa en kyllä huomannut perinteiseen tapaan paistaa siika molemmin puolin.

Ja kyllä, tämä herkku maistui myös tyttärellemme. Ei tosin yhtä hyvin kuin purkkiruokien lohi ja perunamuussi :( Mutta suurin osa tuli kyllä syötyä ja se oli jo edistystä.

Juuresmuussi:
5 kpl pienehköjä Rosamunda-perunoita
2 kpl pieniä porkkanoita
n. 50-100 g palsternakkaa
n. 2 rkl voita
maitoa
suolaa

Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja palsternakka paloiksi. Keitä kypsiksi ja soseuta survimella. Lisää voi ja maito. Mausta suolalla.

1 kommenttia:

Säihky kirjoitti...

Nam! Hyvännäköistä!