torstai 10. marraskuuta 2011

Herrojen herkkua lapselle sopivalla reseptillä

Noin 10 vuotta sitten kuulin ensimmäisen kerran ruuasta nimeltä "Herrojen herkku". Entinen työkaverini antoi minulle ohjeen ja  siitä tulikin yksi lempiresepteistäni. Tämä ruoka oli helppo tehdä etukäteen ja se valmistui kuin itsestään uunissa. Alkuperäinen Herrojen herkku sisälsi yksinkertaisuudessaan paistilihaa, Musta Pekka-juustoa, valkosipulituorejuustoa, kermaa ja säilykepäärynöitä. Näitä kaikkia haudutettiin uunissa ja tästä syntyi taivaallisen hyvä, kermainen lihakastike. Nyt, kun pähkäilen liharuokien kanssa jälleen tyttäremme takia, kehitin tästä lapsenkin suuhun sopivan pataruuan. Tässä on enemmän kasviksia ja vähän vähemmän pippurijuustoa. Äitikin söi mielellään tätä lihapataa, vaikka en ole vuosikausiin syönyt tämän tyyppisiä liharuokia.

400g sisäpaistia
1 sipuli
suolaa
pippuria
1 iso porkkana
palsternakkaa
2 varsisellerin vartta
100g Creme Bonjour valkosipulituorejuustoa
vajaa ½ pkt Musta Pekka-juustoa
1 prk ruokakermaa

Leikkaa liha paloiksi ja paista sitä sipulin kanssa pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Muista, että pippuria ei tarvita kuin hiukan, sillä Musta Pekka-juustossa on mustapippuria. Kaada lihat ja sipulit uunivuokaan. Lisää vuokaan paloitellut kasvikset, tuorejuusto ja pippurijuusto. Kaada joukkoon vielä kerma ja sekoita hyvin. Laita pata uuniin 200 asteeseen reiluksi tunniksi. Tarjoa riisin tai muussin kera.

0 kommenttia: